Annonse

Forbruker

10000 orgelpiper sørget for Griegs og Idrettstingets morgenstemning

TRONDHEIM (NYEReiselivsavisen)

Nidarosdomen er Norges største katedral, og regnes både som nasjonalhelligdom og kroningskirke. Sammen med Erkebispegården er den en av Norges største turistattraksjoner – et levende gudshus, populær konsert-arena og skattet museum.

Da Idrettstinget ble avviklet med nærmere 400 deltagere i Trondheim i helgen, inviterte Trondheim kommune til orgelkonsert i Nidarosdomen. Et utvilsomt meget populært innslag. Blant annet stod Händel og Bach på programmet sammen med Griegs Morgenstemning.

Nidarosdomen inviterer til orgelkonserter og andre arrangement gjennom hele sommeren

Nidarosdomen inviterer til orgelkonserter og andre arrangement gjennom hele sommeren

Pipene fikk en annen lyd

Det hjalp ikke at klokken var blitt over åtte på kvelden. Morgenstemningen som strømmet ut av de 10000 orgelpipene, fikk overveldende og enstemmig applaus fra tingdeltagerne. Ja, selv for fotballpresidenten Yngve Hallen fikk pipene en annen lyd enn den som normalt underholder på fotballkamper verden over.

 

bilde 6

Idrettstinget ble enstemmig begeistret

Verdt å ta med seg

Gjennom hele sommeren er Nidarosdomen åpen for alle besøkende. Flotte orgelkonserter og andre arrangementer står i kø. Den som skal til disse traktene i sommer, anbefales å ta en titt på Nidarosdomen.no og se om det er et arrangement som kunne passe. Uansett er et besøk i domen verdt å ta med seg.

 

Nidarosdomen er bygget over Olav den helliges grav – påbegynt i 1070 – 40 år etter Olavs død i Slaget ved Stiklestad i 1030.

Kommentarer

Annonse