Annonse

Forbruker

COSTA RICA – et land mellom to hav – og uten hær…..

Costa Rica er det landet i verden som har beskyttet størst andel av sitt landareal. Man skal ikke plage andre man skal være grei og snill og forøvrig kan vi gjøre hva vi vil....... Er det virkelighet eller er det bare en reklame for verden?

Kardemomme – land?
Et annerledes land, landet som valgte fred og avskaffet hæren i 1949, et demokrati som bygger økoturisme, hvor bærekraft er modellen for utvikling. Med fokus på å tilfredstille våre behov som turister uten at det skal skade fremtidige generasjoners behov og deres mulighet til å oppleve Costa Rica som et land bygd på Kardemommeby-loven. Man skal ikke plage andre man skal være grei og snill og forøvrig kan vi gjøre hva vi vil…….

Er det virkelighet eller er det bare en reklame for verden?

DSC_3907Naturen er en virkelighet. Flere fjellkjeder med topper på mellom 3 og 4000 meter, mer enn 100 vulkaner hvor et ti-talls fortsatt er aktive. Landet er rikt på plante- og dyreliv, Omtrent 25 % av landets areal er beskyttede områder. Dette betyr at Costa Rica er det landet i verden som har beskyttet størst andel av sitt landareal.

Bekymring for freden
En medalje har også en bakside og det er ingen grunn til å skjule at det finnes grunn til bekymring også i dette frodige grønne land. Det er voksende sosiale forskjeller i landet som grenser til Nicaragua i nord og til Panama i sør. Ca 12 % av landets befolkning er fra Nicaragua, Med utfordringer som økende arbeidsledighet, kriminalitet og korrupsjon er ikke Costa Rica bare fredelig. Narkotikahandel og karteller skaper uttrygghet, og merkevaren det fredelige landet får skraper i lakken, og er til stor bekymring for mange.

Elemento Naturale ønsker oss til Costa Rica
DSC_0445Vi møtte Roberto Lizano og Alonso Madrigal fra Elemento Natural Costa Rica under årets TravelMatch på Telenor Arena-Reiselivsmessen. Begge er født og oppvokst i landet, har mer enn 20 års erfaring med øko-turisme og har stor passion for bærekraftig utvikling De har gjester som kommer igjen år etter år, og som hver gang får opplevelser med nye dimensjoner. Selv kjenner de til alle hjørner av dette annerledeslandet og nå ønsker de at flere nordmenn skal komme å besøke Costa Rica.

British Airways til Costa Rica
De forteller at fra mai har British Airways direktefly fra London til Costa Rica,. Til tross for bekymringer om medaljens bakside kan de garantere et trygt og fredelig land som tilbyr 2 verdenshav, et tropisk klima hele året med snitt temperaturer på 25 grader, en natur og et aktivitetstilbud som selv for godt vante nordmenn skaper begeistring.

CIMG0316

Vi gleder oss til å høre mere fra Elemento Naturale .

 

 

Kommentarer

Annonse