Annonse

Foto: Reis Nepal aksjonen Pressemeldinger

Reis Nepal-aksjonen på «REISELIV 2016»

Reis Nepal aksjonen er fortsatt aktuell og i høy grad et nødvendig tiltak

Aksjonen  ble til i skyggen av jordskjelvet som tok livet av drøyt ni tusen nepalere og la utallige landsbyer i grus. Etter nødhjelpens første fase, og med Nepal ute av nyhetsbildet, måtte mye av gjenreising og rehabilitering finansierer via private initiativ.

REIS NEPAL –  www.reisnepal.no –  startet der nødhjelpen stoppet opp. Aksjonen retter seg mot behovet for å hjelpe landets turisme-aktører til å komme på beina igjen, ved å bygge en innsamling- og kommunikasjonsplattform som kan a) skape inntekter som kommer tusenvis av fjellfolk til gode og b) inspirere til reisevirksomhet fra Norge til fjellandet i øst.

Erfaringsmessig vil bærekraftig turisme, både på kort og lang sikt, generere jobber og inntekter som har vidtrekkende, positive ringvirkninger i lokalsamfunnene.  Flere reiselivsaktører i Nepal – reisebyråer, turoperatører, utstyr- og matleverandører, guider og bærere, overnattingssteder og transportselskaper –  bedriver alle samfunnsnyttige arbeid.

I et av verdens fattigste land, med betydelige inntekter fra turismen, vil gjenreisingarbeidet gå vesentlig tregere dersom reiselivet ikke får hjelp utenfra. En erfaren arbeidsgruppe er opprettet, og er i ferd med å fordele ansvar og prioritereringer i tett samarbeid med kolleger i Nepal. Full synlighet og helt minimale administrasjonskostnader hele veien.

Foto: Reis Nepal aksjonen - Nepal Karnali trail toward Yangar

Foto: Reis Nepal aksjonen – Nepal Karnali trail toward Yangar

Initiativtakerne bak REIS NEPAL har nært kjennskap til Nepal, og til reisemiljøet både der og i Norge; flere i gruppen har erfaring fra bistand og utstrakt reisevirksomhet i Nepal.

«Dugnader og hjelp utenfra har nylig åpnet mange vandringsstier, og det er nå mange reisemål å velge mellom,» forteller initiativtager, forfatter og reiselivsekspert Arild Molstad. «Nepal trenger besøkende nå mer enn noensinne. Og å få reiselivet i gang er blant de meste effektive virkemidlene til å stimulere økonomien og skape jobber over hele landet.»

OM REIS NEPALS VELDEDIGHETSLOTTERI:  Ved årets Reiselivsmesse kan man vinne flyreise til Nepal med Turkish Airlines, som inkluderer overnatting i Kathmandu og et fem dagers Himalaya-trek med den internasjonalt kjente, prisvinnende turoperatøren  «3 Sisters».  De som deltar i innsamlingsaksjonen til REIS NEPAL blir automatisk med på trekningen*. To vinnere trekkes ved messeslutt. Lederen for «3 Sisters» vil være tilstede på standen under messen sammen med Nepal-eksperter samt kjente klatrere og forfattere.

*Det er enkelt å delta i lotteriet til inntekt for Nepal:  Send en SMS med teksten REISNEPAL til tlf 2090. Da bidrar man med kr 100 til gjenreisingen av Nepal, og med litt flaks kan en drøm om tur til Himalaya bli til virkelighet.  For å bedre vinnerodds, er det bare å sende flere tekstmeldinger. Ekstrapremier: 5 eksemplarer av den nye boka «Verdens fineste fjellturer»

 

Kontaktpersoner Arild Molstad          arild.molstad@online.no tel:+47 99537285
Olav Myrholt                                      nepal@online.no tel: +47 91663542

Konto REIS NEPAL: 1503 61 831        

Kommentarer

Annonse