Annonse

RALLY:Litt kult å få pokal i rallykjøring!Pernilla Solberg og meg. Reisemål

Actionferie i de dype svenske skoger

Fart og spenning i Värmland

VINNER:Gudmund var vinneren av dagens rallycross.

SKIGLEDE:»Pølsa»Pettersen med norske fans.

UTSIKT:Heller laber utsikt i skitunnelen.

BÅL:Mat fra bålet smaker godt i skauen.

UT og FLY:Nedover mot stupet...

UT og FLY:Nedover mot stupet…

Ingen grunn til å kjede seg i Värmland på ferie. Etter noen dager med «musts» som Mårbacka, Selma Lagerlöfs hjem, Selma spa, eller lange måltider på en vakker herregård, er kanskje ungdommene i bobilen litt lei?Da er det klart for litt spenning. Hør bare:

Eventyrsbane, mountainbikesykling, Torsby skitunnel eller hva med litt rally hos Petter Solberg? Eller tømmerflåteferd nedover sjøen Fryken, skjærgårdsidyll, teater og operaforestillinger. Mulighetene er mange. Värmland ligger vest i Sverige og er en enorm naturattraksjon med 10000 sjøer.  Så det er bare å hive seg ut i opplevelsene, her er noe av det vi prøvde i løpet av en helg.

Thorsby skitunnel (skidtunnel.se)
Midt inne i de värmlandske skoger ligger denne digre skitunnelen. Fire kuldegrader inne og 25 varmegrader ute gjør det til en spesiell opplevelse. Vi får utlevert ski og staver og så er det ut i kulda. Det vil si inn, litt mørkt er det og utsikten under marsjen er mildest talt ikke noe å skryte av. Ingen snøtunge grantrær eller fjelltopper i sikte, men en vanlig grå tunnel. Bakglatt var det også, dette er nok topp for de som vil trene året rundt, ikke like stas for oss søndagsturister. Så føyk da også skistjernen Øystein «pølsa» Pettersen forbi meg i en av svingene. Men savner du skiene midt på sommeren er det absolutt et alternativ.

Niwa-banen(mkratten.se)
Her på denne rallybanen derimot var det action og godt humør. Det er selveste rallykongen Petter Solberg og hans kone Pernilla som har skapt dette stedet, og her er du velkommen bak rattet allerede som 15 åring. For en opplevelse det må være for en fartsglad tenåring å endelig få kjøre så remmer og tøy holder, tre runder i løypa med svinger og både grus og asfaltbane som skal forseres, helst uten å havne ute i» geografien». Men med det gode sikkerhetsutstyret ekteparet Solberg utstyrer deg med, går det bra. Alle får pokal og vil du ikke hjem kan du ta inn på Solbergfamiliens adventursenter:

» Bruket» (psadventure.se).
Midt i hjertet av Finnskogen ved Midtandersfors ligger stedet, nærmeste nabo til Petter og Pernilla Solbergs herskapelige hjem og her kan du få servert nydelige elgkarbonader i lavvoen, sove godt, ta boblebad og sist men ikke minst, kjøre rally her også med firhjuling.

Eventyrsbanen(vildmark.se)
Midt inne i granskauen venter eventyret på deg som er kjemisk fri for høydeskrekk. Her er satt opp hinderløype med tre forskjellige øvelser høyt oppe i luften.Tør du så hør:
Ta et steg ut i luften, og du flyr med zip-line over fossen i Brattfallet i vill fart. Deretter spaserer du på slak line over et juv og avslutter med rapellering ned den høye Burmabroen. Lykke til!
Vil du vite mer om actionferie i Värmland?
www.visitvärmland.se

 

Kommentarer

Annonse