Annonse

Ane Oppegård Østengen (til høyre) og frokostkokk Lillian Nordli i full gang med å tilberede elg-wraps til forventningsfulle gjester på Elgstua i Elverum. Reisemål

Ane fra Elverum til Sardinia som kokkelærling!

«Hun er en engasjert og ærekjær lærling som virkelig har utpekt seg positivt og som nå får den store muligheten»

 Av pressemelding  ELVERUM (NyeReiselivsavisen) Scandic Elgstuas and års kokkelærling Ane Oppegård Østenengen har reist til Italia og Sardinia for å bli kjent med det italienske kjøkken og ikke minst få tre måneders verdifull lærling erfaring fra det store og kulinariske utland.

– Jeg har sommerfugler i maven og gleder meg enormt, nåja, jeg gruer meg litt også, sier Ane.

Neste uke runder Ane 20 år, og hun feiret fødselsdagen på forskudd, med mormor og morfar, og naturligvis i Restauranten Jaktlaget der hennes kokkekolleger fikk stå for serveringen. Aldri så lite misunnelig på henne som skal reise. Ane for sin del har planlagt «blogg» sånn at både kolleger og venner kan følge hennes lærlinghverdag på Sardinia

Engasjert og ærekjær

-Ane er en av tre lærlinger på Scandic Elgstua. Hun er en engasjert og ærekjær lærling som virkelig har utpekt seg positivt og som nå får den store muligheten. Ane er ansatt gjennom Lærlingkompaniet Innlandet, og har hatt lærlingtid her hos oss, forteller kjøkkensjef Halvor Grøt.

-At jeg nå får muligheten til å ta deler av tredje lærehalvår på Sardinia, opplever jeg som kjempe spennende, gøy og lærerikt. En erfaring som utvilsomt vil gi meg en fin, fin kompetanse å ta med meg inn i kokkeyrket og tilbake til siste halvår på Scandic Elgstua. Ja, vet du forresten at vi nylig ble kåret til Norges beste hotell, sier hun stolt. Ja, og så ble vi fylkesvinner av Norges beste frokost for Hedmark, anner år på rad, smiler hun bredt. ( Hotels.com Award 2015)

Lagde mat med Gordon Ramsy

Ane har som kokkelærling allerede fått prøvd seg utenfor Elverum. I fjor deltok hun sammen med andre lærlinger fra hotellet på Scandic Lærling-cup og Lærling-Cup Innlandet, der hun sammen med en annen lærling fikk en flott 2. plass.

-En opplevelse var det også ar vi fikk være med og lage maten sammen med Gordon Ramsy ved åpningen av Scandic Lerkendal i Trondheim. Sånne ting er morsomt å få delta på og veldig inspirerende, sier hun, og han Ramys kjefta ikke mye, legger Ane lattermildt til. -Bilde med ham fikk jeg.også.

Pådriver for rekruttering

Scandic Elgstuas eier/daglige leder, John Tømte, har lang erfaring i å ivareta fagopplæring for kokkelærlinger. Han har i mer enn 30 år vært pådriver for rekruttering til yrket. Han er selv ut-dannet kokk og er aktiv i Lærlingkompaniet Innlandet. Et 70 talls kokker har fått sitt fagbrev under Tømte.

-Det har hele tiden vært bedriftens strategi å fostre lærlinger, sier Tømte.

Scandic Elgstua har i sin korte fartstid som hotell, allerede uteksaminert flere lærlinger både innen for kokkefaget og nå sist i resepsjonsfaget.

-Det har vært viktig å engasjere oss for å øke interessen for hotellfaget, sier hotelldirektør Nina Bogerud Caspari. -Fagopplæring innen for kokkefaget så vel som servering, renhold og resepsjonsfaget, er et kvalitetsstempel. Et fagbrev gir verdifull kompetanse, trygghet og stolthet for den enkelte. Det er for bedriften viktig å ha fagutdannede innenfor alle avdelinger og vi ønsker derfor aktivt å bidra til dette, understreker Caspari.

Lærlingen som VIL, kommer langt

For å sikre bedriftens kokkelærlinger og gi dem ekstra trygghet, har vi engasjert vår rutinerte kokk Tone Strøm.Hun får nå ansvar for oppfølging og tilrettelegging internt. Det i samarbeid med kjøkkensjef Grøt.

-Det å ha en fast hånd som følger opp den praktiske og ikke minst den teoretiske delen av lærlingtiden er viktig, sier Grøt. -I samarbeid med Lærlingkompaniet Innlandet, blir dette en av Tones oppgaver sammen med resten av kokkestaben. Alle har vi et ansvar for å gi lærlingene en god start, men Tone vil med bakgrunn som sensor og aktiv medlem i Kokkelauget få en særskill oppgave. Den lærlingen som VIL, kommer langt i Norge. Det er nok av kokker som virkelig har lykkes. Dette er noe Scandic Elgstua gjerne bidrar til.

Årlig uteksamineres rundt 100

Innenfor Scandic Hotels er det stort fokus på fagopplæring, og det uteksaminerer rundt et100- talls kokkelærlinger hvert år. Hotellkjeden har sin egen lærlingkonkurranse, Scandic Lærling-Cup for å få frem gode talenter, og som i høy grad engasjerer kokkespirer. Et slik miljø er svært viktig og bringer frem de beste kandidatene. Det er utrolig positivt for lærlinger, som synes det er morsomt å konkurrere og som på den måten får en klar bekreftelse på at de kan og virkelig får det til. Ofte inspirert av alle dagens mat programmer på TV, som MasterChef, Helstrøm og andre..

Vil du vite mer, kontakt

John Tømte – Scandic Elgstua – 90100184 eller Nina Bogerud Caspari – Scandic Elgstua – 91131012

 

Kommentarer

Annonse