Annonse

Forbruker

Frans av Assisi – en «levende» helgen

Du blir ikke ferdig med denne byen på et dagsbesøk, og det er naturligvis den religiøse historien som har gjort byen så kjent

I provinsen Perugia ligger byen Assisi – en by pakket med kunst, kultur og religiøse minnesmerker. Det er usikkert når byen ble grunnlagt, men det antydes 800 år f.kr. I dag fremstår byen imidlertid som en særdeles velholdt middelalderby med en rekke flotte kirker og klostre.

Assisi FOTO: Per Kristian Johnsen

Assisi FOTO: Per Kristian Johnsen

Og byen er som mange andre Italienske byer lagt på en topp og har borgen Rocco Maggiore som forsvarsverk.

Assisi by FOTO: Elsa Grimsmo

Assisi by FOTO: Elsa Grimsmo

De bratte, trange gatene har velholdte steinhus pyntet med blomster i potter og kasser. På de utroligste små flater kan det være satt ut et par bord og straks har man en uteservering. Turistene strømmer til byen og det finnes et hundretall små utsalg av souvenirartikler – mange av dem med religiøse motiver.

For det er naturligvis den religiøse historien som har gjort byen så kjent. Frans av Assisi er grunnleggeren av Fransiskanerordenen og det finnes en rekke historier om ham og hva han har utført av gode gjerninger. Han ligger begravet i en krypte under den fantastiske San Francesco kirken som er kjent også for sin kunstneriske utsmykning. Også den hellige Klara og Klarisserordenen har sitt utspring i Assisi.

Nonner i Assisi FOTO: Elsa Grimsmo

Nonner i Assisi FOTO: Elsa Grimsmo

Det er en mengde kirker og klostre spredt rundt i byen, og for den som trenger en pause kan vi anbefale torget med små serveringssteder og jada – en del av dem er turistfeller med bilder av matrettene på menyen. For de som ikke er altfor glad i masseturisme kan det være et alternativ å reise utenfor sommersesongen og ta inn på ett av de mange bittesmå hotellene som ligger inneklemt i de trange gatene. Og kanskje vandre rundt i tomme gater og kjenne på stemningen.

Kommentarer

Annonse