Annonse

Utfordringer i kø for Norwegian og Bjørn Kjos – her fra forsiden av Finansavisen i forrige uke. Forbruker

Beklager «overfallet» Kjos!

Bjørn Kjos hadde en tøff uke i forrige uke – i hvert fall etter finansavisenes forsider å dømme. Men også ellers stod utfordringene i kø for flyselskap- og bank-gründeren.

 

Berlin-Oslo (NyeReiselivsavisen) – Ja, det beklager jeg virkelig, sa Bjørn Kjos da vi konfronterte ham med uholdbare innsjekkingsforhold på Schønefeld-flyplassen i Berlin forrige søndagsmorgen. Både Bjørn Kjos ledsaget av den bedre halvdel – og undertegnede med både halvdel og gode venner, hadde alle vært deler av helgen i Berlin – helt uavhengig av hverandre.

Nesten 800 Norwegian-passasjerer
Men Kjos-erne var observert i Berlin, og jeg tenkte nok på muligheten for at vi skulle reise hjem med samme fly. Og sånn ble det. Men det tok tid før jeg oppdaget det. Bjørn Kjos var ikke å se under innsjekkingen der både passasjerer til fire Norwegian-fly, et fra israelske El Al og Ryanair kjempet om plassene. Og kjempet er ikke å ta i for mye. Vi var vel nærmere 800 Norwegian-passasjerer med kurs for henholdsvis Oslo, Stockholm, København og Stavanger – og først fire -siden to i skranken. Men Bjørn kjos var ikke å se. Han hadde booket inn på forhånd – og slapp kaoset.

Beskjedent og anonymt
Desto mer overraskende var det å se ham tre rader lenger bak i kabinen. For egen del hadde jeg vel tenkt at hovedeieren i flyselskapet satt på en av de forreste plassene – eller kanskje til og med i cockpit. Han er jo tross alt tidligere jagerflyger. Men den gang ei. Han satt derimot beskjedent og anonymt ved midtgangen på rad 25. Da var det for fristende å ta opp med ham det vi nettopp hadde opplevd i avgangshallen. Og som sagt innledningsvis, det var en ulykkelig og beklagende flyselskapseier som møtte oss med forståelse.

  • «Synd det ikke funker»
    Vi betaler for denne tjenesten, og da er det synd at det ikke funker, sa Bjørn Kjos. Og det var det lett å være enig i. Når så er sagt, skal det vel medgis at undertegnede fikk litt dårlig samvittighet etter å ha forstyrret ham i det som skulle være en frihelg også for ham. Så derfor »Beklager at jeg «overfalt» deg, Bjørn Kjos!» Selv om du jo vet kanskje bedre enn noen annen, at det å drive et flyselskap, ikke bare er en dans på roser.

 

 

 

Kommentarer

Annonse