Annonse

Marianne Estene-Chauvin er tredje generasjon eier på hotell Belles Rives. Reisemål

Belles Rives-Rivieraens perle

Den franske rivieraen, eller Cote dÀzur på fransk, har vært de rike og berømtes lekegrind i lange tider. Fra den lille byen Menton i øst til St.Tropez i vest ligger perlene som på den berømte snora, og selvsagt med tilhørende luksushoteller.

Carlton i Cannes, Negresco i Nice, Hotel du Cap i Antibes er kjente landemerker langs kysten. Likevel, jeg tar sjansen og utroper hotell Belles Rives i kystbyen Juan-les Pins som min favoritt! I hvert fall hvis du er av dem som liker diskret luksus, ikke for digert og et hotell med en spennende historie.

[bxslider id=»belles-rives-rivieraens-perle»]

Historie
Dagens eier, Madame Marianne Estene-Chauvin tar imot meg og inviterer på kaffe på den berømte Belles Rives terrassen. Og byr på historien om hotellet sitt, som hun helt uplanlagt overtok da hun kjøpte ut den store familien sin i 2001. Hør bare:

I 1925 reiser den verdensberømte forfatteren F.Scott Fitzgerald og kona Zelda fra Amerika til den franske rivieraen. Kanskje var det en tilfeldighet at de havnet i den da lille pittoreske landsbyen Juan-les-Pins, et lite olivensteinkast unna søsterbyen Antibes. I hvert fall flyttet de to inn i «Villa Saint-Louis» i bukta i utkanten av Cap d` Antibes.
Sammen med en gjeng andre desillusjonerte kunstnere etter den første verdenskrig skapte de det dekadente og glamorøse livet på Rivieraen. Hit til Villa Saint-Louis strømmet de rike og berømte vennene til Scott og Zelda til, amerikanere med svært komfortabel økonomi, kunstnere som Rudolf Valentino, Maurice Chevalier, Hemingway og ikke minst Pablo Picasso. Ville fester på terrassen til The Fitzgeralds og nattlige bad i Middelhavet er stikkord for livsstilen her.

Her startet Scott Fitzgerald på arbeidet med boken «Tender is the Night»(Nattens ømhet),en roman om ekteparet Dick og Nicole tilhørende gruppen engelsktalende overklassemennesker som levde omflakkende og rotløse liv, dog i sus og dus på det europeiske fastland.
Inspirert av denne livsstilen skriver han noen år senere mesterverket The Great Gatsby, senere udødeliggjort på film med «verdens kjekkeste mann» Robert Redford, og tiår senere med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

Russeren kommer
Omtrent samtidig bestemmer russeren Boma Estene seg for å forlate sitt hjemland for å følge drømmen sin om frihet og setter kursen mot Rivieraen hvor han gifter seg med Simone fra en hotellfamilie i Antibes i Sør-Frankrike. Sammen overtar de Villa Saint- Louis fra Scott og Zelda og gjør om huset til hotell Belles Rives, Rivieraens aller første hotell i vannkanten. Her bor de, får tre barn og i 1970 overtar sønnen Casimir ansvaret og det viser seg å bli en suksess og siden har familien Estene drevet juvelen på Den franske riviera.

Dagens hotell

LUNSJ:En smugtitt på hattedama.

LUNSJ:En smugtitt på hattedama.

Vi er tilbake på terrassen med Marianne som forteller meg hvordan hun havnet som hotelleier.
-Min onkel Casimir som hadde drevet hotellet siden 70- tallet begynte å skrante, forteller Marianne, mens hun skjenker kaffe i tynne kopper. Familien begynte å snakke om å selge hele hotellet, det var ingen som kunne overta.
-Det ville jo vært trist, fortsetter hun, men selv hadde jeg bodd ti år i Marokko hvor jeg drev kunstgalleri sammen med en marokkansk venninne mens jeg studerte egyptologi. Men samvittigheten min og familiehistorien dro meg tilbake til Frankrike for å hjelpe min syke onkel med hotellet.
En dag sa hun til sin far: JEG kan kjøpe hotellet.
-Da lo han og spurte meg for hvilke penger da? Det var mange slektninger som skulle kjøpes ut.
Dermed startet jakten på en bank som bar villig til å hjelpe meg, og det var ingen, ler Marianne. Ikke før et helt år etterpå traff jeg en bankmann som var villig til å ta sjansen, og jeg fikk muligheten til å overta.

 

I dag driver Marianne hotellet som er en stor suksess og de har også kjøpt opp nabohotellet Juana, som begge to skal utfylle hverandre i stil og ikke minst økonomi. Det er ikke til å komme forbi at luksushotell som Belles Rives ikke direkte er billig. Belles Rives har en stor og trofast skare med stamgjester, som ofte kommer tilbake med familiene sine i generasjoner.
-Du vet, når man selv får barn vil man jo gjerne vise de små hvor du selv hadde dine lykkelige barndomsferier, smiler Marianne.De 42 rommene, er alle dekorert i 30-tallsstil, med mahognidetaljer og maritime stil i korridorene. Pianobaren Fitzgerald, selvsagt oppkalt etter den forrige beboer, er et nydelig Art-deco rom med orginale malerier, morsomme fotos av kjendiser som har vært her og nytt solnedgangen i de leopardmønstrede stolene, eller under parasollene på terrassen.

 

BAR FITZGERALD:Hvis disse veggen kunne sladret...

BAR FITZGERALD:Hvis disse veggene kunne sladret…

Stjerne i Michelin
-Vår store stolthet i dag er restauranten La Passagere, som nylig fikk sin første Michelinstjerne, forteller Madame. Den henger høyt her i Frankrike og kokken vår Yoric Tieche har arbeidet og blitt opplært hos alle de tre som er regnet som Frankrikes største kokker. Spisesalen er nyrestaurert og keramikken vi bruker har jeg selv stått for. Jeg er nøye på detaljene, det er morsomt, smiler Marianne.

 

Sinatra og meg
Solen er på vei ned i Middelhavet og rundt oss begynner terrassen å fylles opp av gjester som vil nyte utsikten med et lite glass før middag. Marianne gleder seg over at sønnen på 32 år vil overta «imperiet», så kan hun og mannen trekke seg tilbake med hunden Bogart til vingården de eier i Provence. Selv skal jeg nikose meg det neste døgnet på mitt yndlingshotell, sitte i baren og se for meg at Frank Sinatra slenger innom fra «hytta» han eide rundt svingen, tar seg en whisky og ser på solnedgangen med meg.

 

Kommentarer

Annonse