Annonse

Tre blad Huth-brødre med nøkkelroller i Big Fish. Fra venstre HR-ansvarlig Daniel Andre, barsjef Peter Nicolay og kjøkkensjef Kjell Christopher. Foto: Harald Bråthen Forbruker

Big Fish – nytt alternativ på Skjærhalden

Det skal medgis – undertegnede fikk sjokk ved første besøk på «Big Fish», det nye spisestedet på Skjærhalden i Hvaler. Riktignok visste vi at Thoralf Huth som drev og driver Strandcafeen, hadde overtatt lokalene etter Råde Bakeri, men at både meny, interiør og alt annet som kunne endres var endret, det var vi ikke forberedt på

HVALER (NyeReiselivsavisen)  «To skolebrød og to kaffe» måtte vi dra lengre på landet med – og gjorde vi. Det ble ingen handel dengangen, nei. Men vi er ikke langskremte, og ved inngangen til sommerferien prøvde vi oss igjen. Åtteåringen valgte en av de syv pizzaene (159 kroner) på menyen. En tok Hamburger (195 kroner) og meldte at det var «ekte» og godt kjøtt. To stoppet ved Fish & Chips (175 kroner). Jeg var en av dem, og medgir gjerne at det var et feigt, men sikkert og godt valg.

Blåskjell, Bacalao eller «Stjerneskudd»
Menyen inneholdt nemlig både blåskjell (175 kroner), bacalao (225 kroner) og en mer «mystisk» rett med navnet «Stjerneskudd» (225 kroner). Stjerneskudd er en sammensetning av rødspette, reker, kreps, lodderogn, remulade, asparges, frisk salat og restaurantens eget hjemmebakte surdeigsbrød.

Desserter fra 35 til 95
Neste gang vil jeg nok prøve meg på Stjerneskudd eller blåskjell (Moules-Frites), mens Kyllingsalat (195 kroner) og Kyllingsandwich (195 kroner) er andre alternativ. Dessertmenyen med priser fra 35 kroner for en kule iskrem til 95 for Panna Cotta, rabarbrakake, Cherry Sundae og Rabarbrapiker, rundes av med softis til 95 kroner inkludert ønsket topping.

Inspirert av Hemingway
Thoralf Huth har oppbygging av restauranter som spesialitet, og med Hvaler som base er «Big Fish» et godt og riktig navn, mener han. Med suksess på Hvaler, ser han for seg at konseptet etter hvert kan bli interessant for flere. Han medgir at han har hentet inspirasjon fra forfatteren Ernest Hemingway, Key West og Cuba på 1950-tallet.

BIG FISH EKSTERIØRMåtte bryte med det gamle
-Skulle vi lage noe nytt på Hvaler, måtte det bryte med alt som finnes her på forhånd. Vi ser oss som et rimeligere alternativ til de øvrige restaurantene her ute, og hvor vi er med og utfyller det tilbudet som allerede eksisterer. Målet er å trekke enda flere gjester til Hvaler og Skjærhalden, sier Huth som har vært med og bygge opp det nye Støtvig Hotell på Larkollen, og også har bidratt til Henrik Ibsen som seiler på Telemarskanalen fra Skien til Dalen.

Eget Hvaler-bryggeri
Huth-familien etablerte i januar Hvalerbryggeriet AS og har planene klare for brygging av lokalt øl for servering i Big Fish.

-Vi vil brygge alle sorter øl, og ølet vil få navn etter de ulike Hvaler-øyene som Spjærøl, Kirkøl, Asmaløl, Vesterøl og Herføløl. Vi har sikret oss navn og rettigheter. Når sommersesongen er over, legger vi ned Strandcafeen som vi har drevet på dispensasjon. På Big Fish har vi alle rettigheter, og vi har alle nødvendige godkjennelser fra kommunen og andre bestemmende organer. Alle matretter og bakevarer tilbereder vi fra grunnen her i restauranten.

Big Fish og Strandcafeen har til sammen 35 medarbeidere og holder åpent alle dager i sommersesongen, og i helgene resten av året.

 

 

 

Kommentarer

Annonse