Annonse

Forbruker

Bli med på vår nostalgikonkurranse

Vinn et Polaroid kamera - send inn dine gamle feriebilder- og en liten historie...

Hva er egentlig nostalgi?

For noen av oss er det feriene på 1960 tallet, for andre er det turen vi reiste på i 1990. Det viktigste er de minnene akkurat DU har fra den perioden som er nostalgisk for deg. Noen minner er dokumentert i svart-hvitt, andre er i falmede farger, noen er bare røde….. Historien rundt bildene kan være hverdagslig og enkel, men for deg så ble det et flott minne.

Hvis du vil dele ditt minne med oss så kan du vinne et flott Polaroidkamera – så er fremtidens feriebilder sikret – i retroformat.

Send bilde og litt tekst – trenger ikke være mye – om hvorfor dette er et flott minne for deg til tips@nyereiselivsavisen.no

Hvorfor Polaroid ?

Utstyret vi brukte for å ta feriebildene varierte – mange husker de små plastboksene – Instamatic kamera med idiotsikkert filmbytte. Andre var mer avanserte og hadde speilrefleks eller kompaktkamera.

Ett kamera som hele tiden overlevde var Polaroid.

Noen ganger oppstår det teknologi som overlever utviklingen – for Polaroids vedkommende med et høyt nødskrik. Eller kanskje skal vi si – flere nødskrik. Selskapet ble startet i 1937 og gikk på ryggen i 2001. I løpet av denne perioden lanserte de en mengde ulike produkter som feilet, men polaroidglass i solbriller og de berømte polaroidkameraene bestod.

The impossible project

Siden 2001 har Polaroid levd et utrygt liv med flere konkurser, men nå er det et selskap som heter The Impossible Project som produserer utstyr og film i et gammelt Polaroid fabrikklokale i Nederland. Og Polaroid har blitt populært blant de som er opptatt av retro-trender – så derfor blir det vår premie. Sjelden har en premie vært så godt begrunnet !

Kommentarer

Annonse