Kommentarer

Reiseliv og livsstil i alvor og glede

 Elvis has left the building…!

Skrevet av onsdag 26. november 2015

 

For en del av oss betyr den lett sagnomspunne beskjeden at showet er over. Finito. Ingen da capo, intet ekstranummer. Trist, men sant….

Jeg hørte noen si at for feriereisebransjen vil de siste ukers hendelser med ISIS i hovedrollen føre til en stor endring i godtfolks reisemønster. Faktisk så store at vi i framtiden vil snakke om bransjen før og etter Paris-angrepene. Konserten er ugjenkallelig over….

Den uskyldsrene epoken er over
Bullshit. Det sa man etter 11.9.2001 og anslagene mot World Trade Center i N.Y.  også. Men det ligger en erkjennelse her som vi alle bør ta inn over oss: Den uskyldsrene epoken fra 1960 til 1989 som vi, i vår begrensede historieoppfatning gjerne setter opp som ideal, er over.  Den epoken hvor skurken var Kreml og helten The White House. Klimatrussel var ikke oppfunnet og Islam var en religion man dyrket i arabiske stater, og som gav den delen av verden et mystisk preg.

Forskrudd idealisme
Vi vet at vi lever i en tid hvor forskrudd idealisme, forkledd som religion eller politikk, blandes med fortvilelse, fremtidsfrykt og håpløshet, og skaper en volds- og terrorgrobunn vi kjenner igjen fra andre deler av historien – korstogene, nazismen, og ikke minst- i striden mellom de ulike retningene innen islam. Det nye er at det er vår hjemlige lekegrind som nå er arena for angrep og mistanke- kjøpesenteret vi bruker, T-banen, og ikke minst noen av de fristedene i livet vårt som populære feriereisemål representerer.

The show will go on…
Det er klart at det gjør noe med hodene våre- og hjertene. Men å stoppe å reise?? La være å leve? Jeg har fulgt bransjen helt fra Saddam Husseins trusler mot Vesten i 1991. Jeg er rimelig sikker på at vi kommer til å fortsette å reise – for å lære, utforske, rekreere, sosialisere – for å leve!  Men kanskje med større ydmykhet, respekt, årvåkenhet og kjærlighet.

Elvis might have left the building. But Bruce Springsteen, Madcom, Kygo, Lady Gaga og masse andre står i kø for å komme på scenen. The show will go on…

Annonse