Kommentarer

Reiseliv og livsstil i alvor og glede

Ja, vi elsker dette landet!

Skrevet av onsdag 10. august 2015

Tiltros for en sommer hvor det blåste bratt – ingen tvil om at vi elsker dette vårt fedreland. Enkelte skriveføre har prøvd å latterliggjøre NRKs ”Sommerbåten”, men større TV-suksess skal du vel lete lenge etter! Et program fylt av glede, entusiasme og stolthet. Hva mer kan vel vi TV-seere ønske oss?

Fra store og mindre steder har vi fått innblikk i det lokale liv og levnet – supplert med sang, musikk, gode historier, flotte mennesker – og vår vakre natur. Senest søndag så vi at hele Kongefamilien var inspirert til å dra til Finnmark med egen båt for å utforske grensen mot Russland og lære mer om Norge i nord.

Kongen fortalte til NRK at barnebarna allerede hadde vært mange steder rundt omkring i verden, men aldri i Finnmark og opplevd det enestående dette fylket har å by på.

Båttur til Vestlandet – og Norge på tvers
Radio Norges Øyvind Loven fortalte mandagsmorgenen entusiastisk om sin fem uker og fire dager lange båttur med familien fra Oslo til Vestlandets fjorder og tilbake igjen. Lørdag skrev Halvor Hegtun i A-Magasinet om sin ”Norge på tvers tur” – fra svenskegrensen på Bjørnefjell til Rombaksbotn ved Narvik. 8,2 kilometer i luftlinje – 15 kilometer og fire timer langs den gamle rallarvegen.

Byttet Italia med Lofoten
En kollega kom glad fra sommerferien og fortalte stolt at hun og mannen hadde byttet ut den årlige Italia-turen med Svolvær og Lofoten. Først med tog til Trondheim. Så med Nordlandsbanen til Bodø – og deretter med Hurtigruta til Svolvær.

Selv om hjemturen gikk med hurtigbåt og fly, var Nordlandsturen en stor opplevelse toppet med utrolig gode fiskemåltid i Svolvær.

Leser forresten at LO-sjefen Gerd Kristiansen (som er fra Harstad) har reist mye med Hurtigruta, men aldri hele veien fra Bergen til Kirkenes. Den betegner hun som sin drømmereise – en drømmereise hun håper å få til en gang – og det er en drøm hun deler med flere.

Ser også at NRK vurderer å lage sakte-TV igjen. Denne gang med en samefamilie som skal flytte reinflokken sin fra vinter- til sommerbeite.

Ja takk NRK!
MER LANGSOM-TV, TAKK!
JA, FOR VI ELSKER DETTE LANDET.

 

Annonse