Kommentarer

Reiseliv og livsstil i alvor og glede

Lillehammer – lett å laike

Skrevet av onsdag 11. februar 2016

LILLEHAMMER (nyeREISELIVSAVISEN) Lillehammer er en by som er lett å like. Og nå skal vi like den igjen. For nå starter Ungdoms-OL. Og da er det vel «laike» det heter! Men opptil flere har uttalt nå at Ungdoms-OL er et overflødig påfunn. Ja, kanskje det er det, men for de flere hundrede ungdommene fra hele verden som kommer til Norge for konkurranse, læring og lek, vil dette bli en opplevelse for livet.

Selv har jeg fortsatt sterke og gode minner fra idrettsopplevelser da jeg var på samme alder som ungdoms-OL-deltagerne. Enda sterkere var det naturligvis å få være med i den norske troppen til Grenoble-OL i 1968. Toppen på denne kransekaka var vinter-OL i 1994, nettopp her i Lillehammer. Og som for ungdommene i 2016 –  og i 1968, var det fellesskapet med andre, som var det aller største.

Gledet meg – og misunte

Lillehammer 1994 var jo en drøm, en drøm som flere av oss jobbet for å oppleve igjen i 2022. Når det ikke gikk sånn, så har vi all mulig grunn til å glede oss med alle dem som får være med på opplevelsene i Ungdoms-OL. Jeg hentet en kollega på Gardermoen mandag kveld, der også et team fra Ungdoms-OL var på plass for å møte spente deltagere. Må si jeg gledet meg med dem – og misunte dem aldri så lite – og sa «lykke til –gled dere – dere får en kjempeopplevelse!» da vi dro hver til vårt.

Ungdommens idrettsår

En liten forsmak fikk vi under den årlige Idrettsgallaen i januar. Idrettsseminar preget av Ungdoms-OL på formiddagen, Mottagelse på Maihaugen i regi av Norsk Tipping, Idrettsgalla med ungdoms-fokus, og så nach spiel – med dans – og pølser med lompe. Utradisjonelt og fint. I selskap med toppen av norsk idrettsungdom og lederkorps. Der alle er mennesker og der alle er like – og noen er likere enn andre, som det heter. Joda. Lillehammer er lett å laike – og la oss håpe vi i Norge våkner til opplevelsene før det hele er over. Uansett – noen vil aldri glemme – deltagere og frivillige som vil reise fra Lillehammer og Norge med sterke minner for resten av livet. Og Idrettens Ungdomsår 2016 er så vidt begynt…

 

Annonse