Kommentarer

Reiseliv og livsstil i alvor og glede

Terroraksjonen i Sousse, Tunisia, gjør smertelig inntrykk på en hel verden, bortsett fra de djevelske krefter som ser på andre enn rettroende muslimer  –  etter sin egen, syke fortolkning av Koranen – som skadedyr som må utryddes. Det finnes knapt noe fredelige og mindre truende enn familier på ferie. Terroristenes mål, enten det er ISS eller andre fanatiske grupperinger, er å spre frykt og å ramme det utvalgte regimets økonomi.  Vi har sett dette siden den første Gulfkrigen i 1991 i forskjellige former. Nå er Tunisia rammet for annen gang på relativt kort tid. Man behøver ikke være synsk for å se hvilke konsekvenser dette har for landets turistindustri. Selv om all erfaring viser at et reisemål i «faresonen» sjelden er så trygt som etter en terroraksjon.

Men det er noe viktig som skiller situasjonen nå fra for et tiår siden: Djevelens krefter har erklært oss alle krig, også på vår egen hjemmebane.  PST kan fortelle om terroranslag her hjemme som de har avverget. For hvert eksempel de kan nevne, er det sikkert ti de ikke kan prate om.  Illusjonen om at hjemme trygt, borte farlig,  holder ikke vann lenger.

ISS, Taliban, Al Qaida og andre ekstreme og djevelske organisasjoner vinner sine seire ikke ved antall drepte, men antall skremte «vantro». Den eneste måten å bekjempe dem på, er ved adferd å vise at de ikke oppnår noe ved sine aksjoner. Selvsagt skal man ikke oppsøke reisemål det er begrunnet og rasjonell frykt for. Men realiteten er at T-banen i Oslo kan være like mye terrormål som strendene i Tunisia- og statistisk sett, er begge deler rimelig sikre i forhold til mye av det vi foretar oss i dagliglivet uten å føle skrekk i det hele tatt…

Jeg maner de mange, gode muslimer som ærer sin religion og lever et mer respektfullt liv enn mange av oss «vestlige» gjør, om å være tydelige på at terror og drap på uskyldige sivile, ikke har noen som helst plass i den religionen de tilhører. Dessverre er det også i denne sammenheng slik at de fleste tar taushet som samtykke.
La oss alle holde hodene kalde og hjertene varme..

Annonse