Kommentarer

Reiseliv og livsstil i alvor og glede

Nesten fire av fem nordmenn skal på sommerferie i år, og skal bruke mer penger enn i 2016. Flere enn tidligere ferierer i Norge. Stabilt til utlandet.
I gjennomsnitt oppgir vi at vi skal bruke 40200 kroner, mot 39400 kroner på samme tidspunkt i fjor. Det kommer fram i Virkes befolkningsundersøkelse, Reisepuls.
Ja takk begge deler
57 prosent av de som skal på ferie, skal utenlands. Dette tallet holder seg stabilt fra fjoråret. Men i år er det også mange som planlegger noen dager hjemme i ferien, sammenlignet med tidligere år. 38 prosent oppgir at de skal være hjemme i ferien, mot 33 prosent i 2016. Andelen som drar på privat hytte i Norge holder seg helt stabilt på 32 prosent, samme som fjoråret.
Kreta på topp
-Sommerferie er gjerne både utenlandstur og Norges-ferie, og det blir det også i år, sier Sverre McSeveny-Åril i Virke Reise Utland, som selv skal til utlandet i hovedferien.. Mest populære reisemål i sommerferien 2017 er Kreta, Hellas, med 36 prosent, Mallorca, Spania 27%, Rhodos, Hellas 20%, Split, Kroatia 9% og Kypros 9%. Deretter følger Bulgaria.

I år er også feriebudsjettet styrket, etter noen år med litt mer beskjedne anslag enn toppåret 2014.
Familie, bading, men også egne interesser
For de fleste av oss er det viktigste å være sammen med familie og venner på ferie. 72 prosent av oss svarer at det er formålet med ferien. En god nummer to er å oppleve sol og bading i løpet av sommerferieukene, for 47 prosent av de som tar ferie, er det viktig. Ferietid har også blitt tid til å bruke på seg selv. Nesten 1 av 4 oppgir at de vil dyrke egne interesser på ferie, noe som er en liten økning fra i fjor.
-Vi ser at det å legge inn tid til egne interesser i ferien blir viktigere og viktigere, og der har også ferieoperatørene blitt flinke til å tilby alternativer som inviterer til dette, sier Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge. Og for Line blir det Norges-ferie på Vestlandet i sommer.
Undersøkelsen ble utført i uke 22 i 2017 av Opinion.

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 20 000 virksomheter. Virke jobber for bedre rammevilkår for sne medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. Virke mener virksomheter lykkes best når verdiene skapes i samspill mellom arbeidsgiver og medarbeidere.

Annonse