Annonse

Aktuelt

Brussel Airport Maraton: En saga blott!

Rulletrapper ned, ned, ned, så hundrevis av meter med rullende fortau, rulletrapper opp, opp, opp… det er dette vi som regelmessig har måttet reise til Brussels er blitt vant til.

Pesende for å rekke toget eller taxikøen har vi presset oss forbi medreisende som har bedre tid enn oss, og som synes det er helt greit å stå to og kanskje tre i bredden i rulletrappene og på de rullende fortauene.

Sklir ur av terminalen…

Brüssel - airport IMG_2336       Brüssel IMG_2342

For de med konkurranseinstinkt har passasjerlogistikken på Brussel Airport vært en spore til stadig forbedrede prestasjoner. Dessverre for disse er dette nå historie. Brussel Airport har nemlig gjennomgått en stor forvandling. Man sklir ut av terminalen uten å behøve jage pulsen opp i det hele tatt. Man slipper å forflytte seg flere nivåer ned og så opp, og avstandene man må gå, virker i alle fall mye kortere enn avstandene i de tidligere tunellene.

Brüssel IMG_2343      Brüssel IMG_2344

Beint fram innbydende!

Brüssel Airport i nytt design

Brüssel Airport i nytt design

Store, lyse og glatte gulvflater, store vinduer og et nøye sammensatt ”landskap” av butikker og spisesteder får den nye terminalbygningen til å virke beint fram innbydende!

Forbedringen verdsettes enda mer på hjemreisen: Security-kontrollen er utbygget og spredd over et større areal, og framtrer faktisk både vennlig og effektiv. Butikkområdene og serveringsstedene er ennå ikke helt ferdig utbygget, med det som er, er innbydende og greit tilgjengelig.

Største ankepunkt – bare fransk
Den nye jernbanestasjonen under terminalen ble åpnet for et års tid siden, og er også lys og effektiv, med mange billettautomater. Det største ankepunktet nå er det påfallende fraværet av informasjon på annet enn fransk, noe som nok vil krever en justering av belgisk nasjonalmentalitet før det rettes på!

Kommentarer

Annonse