Annonse

Sveastranda Camping Foto:MetteLundeSveen Pressemeldinger

Campingplasser inviterer til gratis teltovernatting

Lørdag 20. juni inviterer campingplasser over hele landet til gratis overnatting i telt.

Denne dagen arrangeres «Teltets dag» i regi av NHO Reiseliv, Nasjonalt Campingnettverk og Norsk Turistutvikling.

65 campingplasser fra nord til sør slutter opp om arrangementet, og tilbyr gratis teltovernatting fra 20. til 21. juni.

– Målet med «Teltets dag» er at flest mulig skal få mulighet til å oppleve telt- og friluftslivets gleder. Det skal også være en dag med aktiviteter som både barn og voksne kan delta på, sier Jan-Henrik Larsen, avdelingsleder for camping i NHO Reiseliv.

 Bestill plass

Gjester som vil telte gratis, kan bestille plass på nettsiden teltetsdag.no. Der blir også informasjon om program på de ulike campingplassene fortløpende lagt ut.

– Flere av bedriftene som arrangerer «Teltets dag», ligger nær sjø og vann. I tillegg til gode bade- og fiskemuligheter er det mange plasser mulig å leie ulike båttyper. Alt ligger til rette for at familier kan være i aktivitet ute i friluft hele dagen, sier Larsen i NHO Reiseliv.

Bakgrunnen for at «Teltets dag» arrangeres akkurat i år er at 2015 er Friluftslivets år.

Friluftslivets år 2015 er en del av nasjonal strategi for et aktivt friluftsliv som Klima- og miljødepartementet (KLD) presenterte i august 2013. Friluftslivets år har tidligere blitt arrangert i 1993 og i 2005.

Kontaktpersoner: Sussan Kroken, rådgiver i Norsk Turistutvikling. Mobil: 91623607. Jan-Henrik Larsen, avdelingsleder for camping i NHO Reiseliv. Mobil: 928 79 932.

Kommentarer

Annonse