Annonse

Restaurant Terra Rossa
Antipasti på Terra Rossa FOTO: Elsa Grimsmo Forbruker

Cinque Terre – spis deg vei gjennom det vakre landskapet

De små byene i Cinque Terre klorer seg fast i det bratte og ulendte landskapet. På disse stedene snakker vi spisesteder mer enn restauranter.

Liguria

Kystområdene i Liguria har mer å by på enn vandring og badeliv. Som alle andre italienske landområder er troen på lokale retter og egne oppskrifter klippefast, og  Liguria har sine egne spesialiteter. Hovedfokus i denne regionen er lokalt fanget sjømat, grillet og fritert med mange blekksprutvarianter. Dette området er også  regnet som opphavet til pesto, og generelt er det mye bruk av urter i rettene. Valnøttsaus med urter, pinjekjerner og ricottaost serveres med pasta – gjerne laget på kastanjemel.

Cinque Terre

De små byene i Cinque Terre klorer seg fast i det bratte og ulendte landskapet.  På disse stedene snakker vi spisesteder mer enn restauranter og det er sjelden plass til noe annet enn noen få bord i et lite lokale – eller bare uteservering.

Den konstante mengden turister er en utfordring og noen steder kan levere ujevn service, men de fleste byr på et solid rustikt kjøkken med enkle rene smaker. Det blir aldri veldig raffinert, men som regel alltid velsmakende.

Corniglia

Om du velger å vandre, bruke tog eller benytte båt mellom de sjarmerende byene så er det noen matopplevelser som peker seg ut. Ofte er det slik at det må ofres litt for nytelse, og Corniglia ligger 100 meter og 377 trappetrinn over jernbanestasjonen. Trappen ender ut i noe som kanskje kan beskrives som en hovedvei.

Uteservering i Corniglia

Restaurant Terra Rossa – her spiser man ute FOTOI: Elsa Grimsmo

Ta gjerne turen inn i sentrum av byen, men går du hovedveien gjennom byen (det tar fem minutter..)  kommer du på andre siden til Terra Rossa som drives av søstrene Eliana og Sabrina.

Fem små utebord og et lite skur inntil veien beviser at gull kan finnes over alt.  Her kan du gå for noen av de enkle rettene som er skrevet opp på krittavla under pergolaen og som serveres i solide mengder.

Restaurant i Corniglia

Menyen på Terra Rossa FOTO: Elsa Grimsmo

Et godt tips er å bestille få retter av gangen i flere omganger og gjerne gå for deling hvis man er flere. Ha alltid god tid – du er på et sted hvor livet skal leves i et rolig tempo og hva er vel to timer lunsj når settingen er så fantastisk som her ? Terra Rossa er også et enotek og du kan gå for en vinsmaking med eksempler på alle de lokale gode vinene – Vermentino er vel mest kjent av disse.  Husk bare at det er 377 trinn ned igjen til kyststien også.

Vil du vite mer om viner fra Liguria?

Kommentarer

Annonse