Annonse

Mord og mysterie cruise
Foto: Fred Olsen line Aktuelt

Cruise med gift, mord og mysterier

10 juli seiler Fred Olsens cruiseskip Boudicca fra Rosyth ved Edinburgh i Skottland på et 16 dagers cruise viet gift, mord og mysterier. Ideen stammer fra Fred Olsen senior himself, og Hertuginnen av Northumberland. Foruten en grøsser av et cruise for de 880 passasjerene, er målet en plass i Guinnes Rekordbok. Dette blir nemlig det største mordmysteriet noen gang gjennomført på et cruiseskip.

Sentrale i handlingen er Hertuginnen av Northumberlands gifthage på Alnwick Castle, og Fred Olsens hage i Guimar på Tenerife. Alnwick Castle hadde rollen som Hogwarts School of Witchcraft & Wizardry i Harry Potter-filmene, og er den best besøkte attraksjonen I Nord-øst-England med 800.000 gjester hvert år.

Samme interesse for giftplanter

  • I Fred Olsen fant jeg til min glede en mann med samme interesse for giftplanter, som meg selv, sier hertuginnen av Northumberland. -Sammen har vi satt sammen dette enestående cruiset som forbinder våre to haver med hverandre. Jeg ønsket å skape et teater av gift og forgiftning, og samarbeidet med Fred har gjort det mulig for meg å bringe dette ønsket til virkelighet ombord på et cruiseskip hvor gjestene kan oppleve noe helt nytt og annerledes.
Mord og Mysterium på cruise skip

Et mordmysterium starter så snart gjestene er kommet om bord i Fred Olsens cruiseskip Boudicca. Foto: Knut Vadseth.

-For meg var det det den mest naturlige ting av verden å legge opp til et slikt cruise – med så få gifthager i Europa, sier Fred Olsen. -Det å kunne binde disse hagene sammen i et spennende cruiseopplegg er jo helt enestående. Vi vet jo også at mange av passasjerene våre er entusiastiske hageelskere, og at de setter pris på å kunne dresse seg opp og være med på å løse mordmysterier.

Agatha Christie-ruten

Cruiset følger den såkalte Agatha Christie-ruten og seiler fra Skottland via Leixoies i Portugal, Funchal på Madeira, Santa Cruz på Tenerife, Las Palmas, Gran Canaria, Lisboa, Portugal – og ender opp i Newcastle.

Hele cruiset vil bli gjennomsyret med gift og mysterier. Det blir i form av skuespill, foredrag og spesielle turer. Et mordmysterium starter så snart gjestene er kommet om bord, og utvikler seg gjennom hele den 16 netter lang reisen inntil den store finalen på Alnwick Castle.

Hertuginnen vil delta på deler av cruiset, og det vil trolig også Fred Olsen gjøre.

Og som om ikke alt dette var nok: En heldig deltager som lykkes med å løse mysteriet om bord, vinner et verdenscruise for to personer.

Kommentarer

Annonse