Annonse

Forbruker

Naturens syv basseng

Kanariøyene har "Verdens beste klima" en fantastisk natur med utendørs SPA du kan nyte hele året

Oslo, 15. april 2015

  • I tillegg til sine kjente og flotte strender har øyene unike steder hvor du kan kjøle deg ned i krystallklart vann i Charcos – lokalbefolkningens begrep for de naturlige saltvannsbassengene
  • Både langs kysten og i innlandet overrasker bassengene besøkende med sine attraktive farger, vannets renhet og uslåelig beliggenhet
  • «Verdens beste klima» og fantastisk natur gjør øyene til et utendørs spa du kan nyte hele året
  • Charco Azul bassengene på El Hierro og La Palma, Aguas Verdes på Fuerteventura eller Punta Mujeres på Lanzarote er bare noen av de flotte naturlige bassengene, som det finnes over 60 av på øyene

Ingen arkitekt kan gjøre det bedre enn Moder Natur og hun viser all sin prakt på Kanariøyene. Landskap med krystallklart vann der du kan svømme i flotte omgivelser er en av de små skattene øygruppen har i vente for besøkende. Det faktum at Kanariøyene er mye mer enn «sol og sand» reisemål er velkjent – frodige landskap i grønt og vulkansk landskap finnes om hverandre, det omfattende fritidstilbudet, og kvaliteten på de naturlige saltvannsbassengene, kjent som Charcos i lokal sjargong, er noe av det man kan nyte.

Hver av de sju øyene har en rekke naturlige bassenger med forskjellige størrelser og dybder tilpasset for de besøkende og de fleste er lett tilgjengelig. Vakre kyst-og innlandsbassenger som er en fryd for øyet, med sine lyseblå farger og krystallklart rent vann. Fordi øygruppen nyter milde temperaturer året rundt er klimaet regnet som ”det beste klimaet i verden”, slik at disse naturressursene kan nytes hele året.

I de fleste tilfeller er bassengene intet mindre enn små badeland formet helt alene av naturen, selv om det er andre der en hjelpende hånd har formet disse pittoreske stedene til å bli best mulig for avslapning og nytelse.
Vi finner rundt 60 av dem på Kanariøyene, de fleste ved havnivå på kysten, men likevel beskyttet mot havet. Hver øy tilbyr muligheten til å kjøle seg ned med en oppkvikkende svømmetur i en av sine naturlige bassenger, som for eksempel:

LANZAROTE: Piscinas de Punta Mujeresfamilievennlig Charcos med ulike typer bassenger
Over et område på to kilometer nord-øst på Lanzarote finnes en rekke forskjellige naturlige bassenger som heter Punta Mujeres. Bassengene ligger i omgivelsene til en fiskelandsby med tradisjonelle hvite hus. De eneste menneskeskapte tilleggene er stiger og områder for soling. Resten er naturen sitt verk.
Like ved ligger turistattraksjonene Jameos del Agua og César Manrique Cueva de Los Verdes som glasur på kaken.
FUERTEVENTURA: Aguas Verdes – et godt alternativ for en svømmetur
Fuerteventura er synonymt med endeløse gylne sandstrender. Men vestkysten, med sterkere havstrømninger, huser andre severdige skatter hvis du er ute etter noe annet. Aguas Verdes, i Betancuria, er en av dem og området oppsummerer perfekt det omfattende tilbudet av uberørte naturlige saltvannsbassenger på Kanariøyene. Et område på rundt seks kilometer kryr med Charcos og viker som er vel verdt et besøk, hvis du ønsker å slappe av langt fra de mer folksomme badeplassene.

 

GRAN CANARIA: Piscinas de Roque Prietorene og fredelige farvann på Gran Canaria
Selv om det er en god idé å holde et øye med det åpne havet, kan dette hjørnet på nordsiden av øya skilte med to kunstige bassenger perfekte for å nyte en fredelig svømmetur ved en kyst med grov sjø. Med en blanding av svært grunne områder og andre områder opp til tre meter dype, er det et perfekt sted å slappe av langt fra folkemengder og støy. Den steinete bunnen vises gjennom det krystallklare vannet som stadig blir vasket av Atlanterhavet. Disse saltvannsbassengene er også omgitt av et svært uvanlig landskap med omfattende avlinger av den berømte Canary-bananen.

TENERIFE: Charco del Vientoet basseng med utsikt til Teide
Dette er et av de fire naturlige bassengene man finner på øya Tenerife, og også en av de vakreste på grunn av kontrastene mellom det turkise vannet, sandsoner og områder med steiner og størknet lava. En sann fryd å besøke og som er ganske lett å komme seg til, med en parkeringsplass langs en asfaltert vei.

LA GOMERA: Piscina Hermiguaflankert av fire pilarer
Du vil bli overrasket over størrelsen til de fire pilarene som flankerer dette bassenget. De er blokker på rundt 30 meter i høyde, hentet fra den gamle havnelaststasjonen bygget på begynnelsen av det 20. århundre for å eksportere bananer og tomater fra øya. Når sjøen er rolig, gir det nærliggende innløpet fantastisk utsikt over det enorme havet og er et fint område for dykking. Når sjøen er grov, og hvis bading er tillatt, er en svømmetur i dette beskyttede bassenget ved siden av det majestetiske havet mer enn anbefalt. Tilgangen via kyststier gir også en rekke gode utsiktspunkter.

LA PALMA: Charco Azultildelt ”Blue Flag Ecolabel”
Charco Azul på La Palma er beskyttet mot sjøen og tilbyr en annerledes og unik måte å nyte sjøen på. Populariteten til stedet vokste etter en renovering og det ble tildelt den internasjonale annerkjennelsen ”Blue Flag Ecolabel” i 2013. San Andres y Sauces, en av de vakreste byene nord på øya, er det perfekte stedet å nyte sjøen og solen med familien i en setting som står i kontrast til det grønne fra den nærliggende laurbærskogen, et forhistorisk område av enorm verdi.

EL HIERRO: Charco Azulsom et maleri
Den lyse blå fargetonen i et vulkansk område gjør dette uten tvil til et av de vakreste av de naturlige bassengene på øygruppen. Den magiske naturen har overgått seg selv her. Charco Azul på El Hierro er en av de mest spektakulære og populære badeplassene på den minste av Kanariøyene. En samling av mange former fra lava og krystallklart turkis vann som er beskyttet fra det imponerende havet av en stor stein som de hvite bølgene bryter mot med et rungende krasj. Det er en grunn til at det er et av de mest fotograferte steder på øya.

Om Kanariøyene
Kanariøyene er stedet med det beste klimaet i verden for å nyte fantastisk ferie når som helst på året. Består av syv forskjellige og unike øyer, og det er et ideelt sted å komme vekk fra rutinene, lade batteriene og komme hjem med kropp og sinn fornyet. Strender, vulkansk natur, den levende og gjestfrie måten å leve på og muligheten til å velge mellom alle typer friluftsliv, samt et utvalg av kvalitetsovernattinger og fritidsaktiviteter, gjør at de fleste besøkende kommer igjen og igjen.

Om Promotur- Turismo de Canarias
Promotur Turismo de Canarias er organisasjonen som er ansvarlig for markedsføringen av destinasjonen Kanariøyene. Opprettet i 2005 som et offentlig selskap og har som viktigste mål å studere, differensiere og kommersialisere det brede turisttilbudet som Kanariøyene gir, sammen med resten av organisasjonene knyttet til turistnæringen på øyene.

Kanariøyene_ElHierro

 

Kommentarer

Annonse