Annonse

Forbruker

Utkant-Norge satser videre!

Fra NordVest Nytt kan vi lese at det tas et langt og optimistisk steg inn i framtiden når det nye Smølasenteret åpnes. Ti virksomheter har sitt daglige virke i det nye senteret, og både kunder og butikkinnehavere ser fram til en ny tilværelse.  

Oppslagene har vært mange både i  lokalaviser, på Facebooksider, i separate bilag hvor det har blitt annonert med gode åpningstilbud  i butikkene, underholdning av Smøla Janitsjar og selvsagt servering av kaffe og kaker. Den store begivenheten fant sted torsdag 30. juni kl 16.

Skjermbilde 2016-07-03 18.36.23

Det er tøff satsing av et  øysamfunn som har hatt et folketallet i stadig tilbakegang fra etterkrigstiden og fram til i dag. 1. januar 2016 var det registrert 2141 innbyggere. For drøye 50 år siden var det ca dobbelt så mange som bodde i Smøla kommune. Med en jevn nedgang i antall innbyggere er det avgjørende  at det satses på næringsutvikling og etablering av arbeidsplasser  for å skape et stabilt samfunn for befolkningen . På den måten kan Smøla virke attraktiv for unge mennesker som etablerer seg her havgapet.

Les også om Smøla Mikrobryggeri som har etablert seg og om Liebhaber, et skjær, et skip og en kaffebar – en viktig lokalhistorie

De siste 10 årene har Smøla hatt en økning i antall innbyggere som bor i kortere tidsrom. Det kan synes at dette er en utvikling som vil fortsette, i sammenheng med Smøla kommunes satsninger på å være en attraktiv fritidskommune.

Antall fritidsbeboere er ikke registret, men i følge Smøla kommunes  er det i overkant av 1000 husstander som er fastboende og ca 500 fritidsboliger.  På egne nettsider «avsløre » kommunen at det er flere private planer for ytterligere utbygging av fritidsboliger.

SmSenteret-Inngang DSC_0365Smølasenteret er selvsagt viktig og attraktivt for de fastboende, men for de som har fritidsboliger her, er det også veldig viktig å vite at senteret har alt du behøver for et kortere eller lengre opphold på øya. Du slipper å ta hurtigbåten eller ferge til Kristiansund for å skaffe de nødvendige varer for ferieoppholdet, eller for vedlikehold av feriehuset.

Historien forteller at Smøla har hatt en engasjert avholdsbevegelsen i som har vært sterkt engasjert for å begrense tilgang og forby nyting av alkohol. I dag har de som setter pris på edle dråper fått en seier når Vinmonopoletåpner sitt utsalg på senteret, selv om  åpningstiden er redusert til 3 dager i uken. Men det er tid nok til å få kjøpt ønsket forsyninger.

Ordfører Roger Osen åpnet senteret med en stor takk til næringslivet som satser på fremtiden for lokalbefolkningen og alle tilreisende

Ordfører Roger Osen åpnet senteret med en stor takk til næringslivet som satser på fremtiden for lokalbefolkningen og alle tilreisende

Kommentarer

Annonse