Annonse

Forbruker

De hengende hager i Mumbai?

Mumbais hengende hager, lokalt kalt Ferozeshah Mehta Gardens, er et grønt og vakkert parkområde på Malabar Hill. Parken er populær for sitt perfekte utsiktspunkt mot Mumbai by og den buede bukten med de mange lysene som kalles "The Queen's necklace"

DSC_0295Hagen ble anlagt i 1880-årene over byens vannreservoar for å beskytte det åpne reservoaret og gi byen et renere drikkevann. Det skal sies at på nabotomta finner vi the Tower of Silence* som er «gravplassen» til parserne. De har sin egen måte å begrave sine døde noe som kan føre til forurensning i områdene rundt. For eksempel hvis kråkene er litt slappe i nebbet…..

De hengende hagene ble sponset av Parserne, de er for øvrig kjent for å finansiere mye veldedig arbeide i India  og er godt ansett av alle uansett religion. Hagene inneholder en mengde av Indias kjente busker, trær og blomster og er tilrettelagt slik at alle kan komme inn uten å betale. De har til og med en egen avdeling for de over 60 da det anses at disse trenger egne rolige steder på grunn av sitt daglige ansvar med å ta av seg sine barnebarn.

DSC_0264

Kråkene dominerer fuglelivet i parken på grunn av den gode tilgangen på mat fra nabotomta,
men under vårt besøk dukket det plutselig opp en lenge savnet fugl – papegøyen. Det ble sagt at de forsvant når alle mastene for mobilsamband kom opp – de tålte ikke radiobølgene. Kanskje er det nå neste generasjon papegøyer med wi-fi filter som vender tilbake til sine forfedres trær?

 

 

*Tower of Silence

Er stedet hvor Parsisamfunnet (etter zoroastrisme religionen) legger fra seg sine døde. «Bearers» bære liket til toppen av en av de ruvende sylindriske bastioner, hvor det legges ut for så å bli spist av  ventende gribber og andre åtselsfugler. Grunnen til denne skikken er at jord og vann er hellig og ikke skal forurenses. På området med tårnene  kommer ingen andre enn «bearers» inn – stedet er strengt forbudt for alle .

Kommentarer

Annonse