Annonse

Punta Cana beach Pressemeldinger

Karibias ‘golfkonge’

Nesten en av fire karibiske golfbaner er å finne i Den dominikanske republikk. Kvaliteten på de dominikanske banene er på høyeste internasjonale nivå, og lokker golfere fra hele verden.

Bilder :  © 2010-2015 – Dominican Republic Tourism Ministry. All Rights Reserved.

Den dominikanske republikk har lenge vært tungvekteren i karibisk golf, og kan varte opp med en hel rekke baner langs kysten, alle tegnet av berømte banearkitekter. Den største konsentrasjonen av golf og luksushoteller i verdensklasse finner man i og rundt Punta Cana.

Denne regionen på østsiden av landet har en vidstrakt kystlinje. Her fins mange resorter, en egen internasjonal flyplass og motorvei til hovedstaden Santo Domingo. Punta Cana har over 30 km med snøhvite strender, havfiske og alle tenkelige vannsporter. I tillegg finner man kritikerroste golfbaner tegnet av legender som Tom Fazio, Jack Nicklaus, Dye-familien, Nick Price, Gary Player og Sir Nick Faldo.

Landet har hatt hovedrollen i det karibiske golfmarkedet siden 1971, da den kjente banen ’Teeth of the Dog’ åpnet ved Casa de Campo i La Romana. Siden den gang har Den dominikanske republikk, resortet Casa de Campo og banen Teeth of the Dog vunnet mange forskjellige priser og utmerkelser.

Utmerkelser

For eksempel ble Den dominikanske republikk kåret til ‘Beste golfdestinasjon’ i 2013 og i 2014 fikk landet tittelen ’Beste golfdestinasjon i Karibia’ på World Golf Awards, i regi av IAGTO. Landets posisjon har styrket seg på tross av nedgangen som golfindustrien har sett på verdensbasis siden 2009, og på tross av en endring i golftilbudet i Den dominikanske republikk.

I dag fins det flere enn 25 golfbaner i landet. Dette er flere enn noe annet land i Karibia, med god margin. Alle de dominikanske golfbanene er tegnet av verdenskjente banearkitekter og de befinner seg i eksepsjonelle omgivelser som gjør at de er særdeles attraktive å spille.

En av disse banene er Corales, tegnet av Tom Fazio. Den er kjent som en av verdens største golfopplevelser. Banen, tegnet i 2010, har seks hull som går langs Det karibiske hav, ved klipper, bukter, små viker og rundt innsjøer og naturlige steinbrudd. Jack Nicklaus har også gjort stor suksss i Cap Cana med banen Punta Espada.

Med alle de utmerkede golfbanene som befinner seg ved resorter og luksushoteller i toppklasse, er det opplagt at mange velger reisepakker med golf inkludert. Og hvis du velger å bo i Punta Cana kan du spille en ny og utfordrende bane hver dag gjennom hele ferien samtidig som du slipper å bruke mye tid på å reise til og fra banene.

Et marked i utvikling

Antall golfturister i Den dominikanske republikk har vist en stadig økende tendens, i følge en ny rapport fra Golf Advisory Practice i KPMG. Rapporten, Caribbean Golf Overview 2015 [Downloadable from: https://www.dropbox.com/s/v3bht5czs1zi50b/Caribbean_Golf_2015.pdf?dl=0], viser til at det nå er to nye golfbaner under utvikling i Den dominikanske republikk, det høyeste tallet i Karibia. Golfen synes å ha en lysende fremtid i Den dominikanske republikk.

Det anslås at turister spiller 48 prosent av alle golfrundene i Karibia. I 2014 kom 650.000 potensielle golfere fra USA til regionen. På annenplass lå Canada, med 475.000 potensielle golfere. De to øverste nasjonene på lista av turister til Karibia sendte dermed over 1,1 millioner potensielle golfere til regionen. På tredjeplass kom Europa med 26.400 potensielle golfere, noe som viser at det er vekstmuligheter mot det europeiske markedet.

Lokale golfere

Den dominikanske republikk har et relativt høyt tall lokale golfere: 10.353 er registrert med spillehandicap. Deltakelsen på hjemmebane har økt med 7 prosent siden 2011.

Fire av fem aktive golfere i Den dominikanske republikk er menn, mens 7 prosent er juniorer. Antall juniorer har økt med 11 prosent i løpet av de siste årene.

Golfdestinasjonen

Den dominikanske republikk har tatt føringen i golfverdenen ved å tilby de beste banene, resortene og luksushotellene i et avgrenset geografisk område og med et klima som er stabilt og varmt året rundt. Dette gjør at landet er en naturlig destinasjon for møter innenfor golfindustrien og internasjonale medier.

DR Golf & Travel Exchange er en årlig begivenhet, og i år blir dette arrangert 5.-10. september. Et av høydepunktene er golfturneringen, som i år vil finne sted på Dye Fore Course ved Casa de Campo i La Romana.

Golf Advisory Practice

KPMG Golf Advisory Practice, som også star bak Golf Business Forum, har mange års erfaring med å produsere dybdestudier i golfindustrien. Golf Business Forum er en årlig konferense med 300 av verdens mest innflytelsesrike personer, selskap og organisasjoner innenfor golfindustrien. Golf Advisory Practice jobber fortsatt med andre analyser av verdens viktigste golfmarkeder.

Kommentarer

Annonse