Annonse

TOGET STÅR. Aktuelt

Det står alltid et tog

- og mange buss- og trikkepassasjerer

Mosseveien(Reiselivsavisa)Jeg har lenge gledet meg til å skrive en hyggelig artikkel fra livet som togpassasjer. Både korte og lange turer, men akkurat nå velger jeg å streike.
Hvorfor streike? Ja, det spørsmålet har lokførerne fått flere ganger, men uten at NSB-ledelsen er blitt overbevist – og streiken har fortsatt. Min streik er en mer personlig streik. Den rammer ingen. Bare meg selv. For jeg hadde så veldig lyst til å skrive noe godt og pent om toget – og alle de flotte folkene med jobber som går på skinner. Slike som naboen vår (50 meter), som nettopp er utdannet togfører. Eller nesten-naboen vår på hytta (300 meter). Han er blitt styreformann i NSB. Ingen grei jobb akkurat nå.
Vi innretter livene våre
Men det er ikke så greit å være streikerammet heller. Tusener av oss tar tog til jobb hver eneste dag. Og er glade for det. Vi innretter livene våre etter dette. Går vi hjemmefra to over – rekker vi innsatstoget fem over. Samme hjem igjen. 10 minutter holder fra Aker Brygge til National. Blir liksom litt system i livene våre på den måten.
Den store, hvite flokk
Ikke sånn nå lenger. Går vi cirka hel – så får vi kanskje en buss på Mosseveien. Og der er det mange busser. Ulempen er at bare et fåtall stopper. Og stopper det en buss, så vit at den er stappfull. Men klarer vi å kjempe oss om bord, blir vi innlemmet i den store, hvite flokk. Vi som er streikerammet. Vi som lider en felles skjebne Vi som står som sild i tønne. Er forresten overbevist om at det finnes verre skjebner enn dette. Vi kommer nærmere hverandre. Himler litt med øynene og er oppgitt. Likevel –  verden – og bussen går videre. Fra Tollboden får du dessuten sitteplass.
Ja, kan det bli bedre?
Vakre ord vil igjen flomme
Kjære lokfører! Slutt å streike. Da slutter min streik også – og vakre ord vil igjen flomme ut over NSB, Jernbaneverket, og alle andre som fortjener det.Nevnte jeg forresten at en annen nesten-nesten-hyttenabo (600 meter) er punktlighetssjef i  Jernbaneverket. Det er nok enda verre enn å være en streikerammet tog/busspassasjer?

 

 

 

Kommentarer

Annonse