Annonse

Foto: Incredible India WEB page Forbruker

Dette er reisen vi har drømt om lenge

Vi har nettopp begynt å oppdage Asia som reisemål. Etter å ha brukt mesteparten av feriebudsjettet på Italia de siste fem årene har vi nå tatt mot til oss for å se mer av verden -og nå er turen kommet til India.

Det er ikke bare eventyrlyst og trang til litt varme etter en lang vinter som driver oss. Vi er i starten på vårt prosjekt « Reise med mening» og etter en inspirerende workshop med «Incredible India» bestemte vi oss for en reportasjereise med flere formål:

 • Vi har fjernadoptert flere Indiske barn i mange år og ønsker å besøke dem og snakke med den organisasjonen som organiserer støttearbeidet.
 • Vi er opptatt av helse og livsstil og vil undersøke hvordan vi som turister kan få ta del i tradisjonell Ajurvedisk medisin og yoga
 • Vi ønsker å se hvordan vi som turister kan bidra til utvikling av et land med store sosiale utfordringer – hvordan støtte lokalt næringsliv og de små initiativ.
 • Et land med så mange religioner har sine utfordringer – hva mener Inderne selv om situasjonen og hvordan oppleves religionsforskjellene i praksis?

Når vi ser på listen over formål så ser den jo ganske ambisiøs ut, men det er vårt første forsøk på en bevisst turisme og så får vi se hvordan vi som vanlige turister kan finne ut av emner som kanskje mest passer for kvalifiserte forskere. Samtidig så ønsker vi å få med oss opplevelser og steder som er spennende å oppleve – vi søker derfor en balanse mellom vanlig turisme og tiltak for bærekraft.

Vi liker å reise, men er ikke verdens tøffeste og heller ikke backpackere. Vi satt derfor på forhånd noen krav til reisen : Vi trenger noen som kan legge opp turen så vi får med spennende ting, som kan  vise oss rundt så vi slipper å surre, og som kan frakte oss fra A-B på en grei og trygg måte.

Etter å ha kontaktet Incredible India i Amsterdam ble vi anbefalt å kontakte Trail Blazer Tours på reiselivsmessa. Mr. Singh viste seg å være fasinert av vårt motiv for reisen og lovte å foreslå en reiserute som skulle gi oss mulighet for å gjennomføre vårt program. Det har siden vært  mange mailer – vi har endret litt underveis, ikke minst for å få til møte med de som organiserer fjernadopsjonen; Childrens Future/Indias Barn.

Vi endte opp med følgende reiserute:

 • Vi flyr inn til Mumbai og skal være der i tre netter. Mål: Dabawallaher, vaskeri og det som guiden foreslår for øvrig.
 • Deretter flyr til Kochi – syd mot Kerala. Mål: Å besøke den Jødiske minioriteten og lokale landsbyer
 • Så er det overnatting i husbåt på vannsystemet innenfor kysten. Mål: Bare eventyr
 • Videre reiser vi til Kovalam. Mål: En ukes retreat med Ayurveda og Yoga.
 • Så flyr vi nordover til Pune og kjører til Dabhol Mål: Møte barna, Childrens Future og lokale skoler.
 • Videre til Pen. Mål: Møte flere barn og møte med Childrens Future
 • Vi avslutter deretter med bil til Mumbai for avreise til Norge

Det ser litt heseblesende ut, men vi skal være der i 18 dager, så vi tror det skal være mulig å få dette til å bli både «forskning» og ferie – time will show.

Foto: Indias Offisielle websider for visumsøknader

Foto: Indias Offisielle websider for visumsøknader

Etter å ha fått den endelige reiseruten gjenstod det bare å bestille flybilletter. Og for ikke å glemme- å søke visum – noe som nettopp har blitt helelektronisk. Vi søkte og betalte på nett – i løpet av 24 timer fra en fredag til en lørdag var alt i orden og visum kom på mail. Dette er visstnok en kjempe-forbedring , tidligere var dette veldig tidkrevende, så turistmyndighetene i India har skjønt hva de skal gjøre for å legge til rette for turisme. Ett turisme-poeng til dem!

 

Kommentarer

Annonse