Annonse

AKTIVITETSFERIE: sykling er en favorittsyssel Forbruker

Dette liker vi best med Sverige

Bortsett fra vårt eget land så er Sverige vårt nærmeste ferieland. Over 13 prosent av oss har tenkt å legge ferien til vår nabo i øst i år og gjør dermed Sverige til et av våre aller mest populære sommerferiemål.

Maria Nordmark

Maria Nordmark – Visit Värmland.

 

Men hva er det vi liker så godt hos søta bror? Er det prisene, servicen eller rett og slett det svenske folket vi er så glade i ?  InFact har gjennomført en undersøkelse om dette på vegne av destinasjonen Visit Värmland og her følger de seks viktigste grunnene hvorfor vi tar turen over Kjølen.

 

Vinneren

1.Severdigheter og familieparker

Det viktigste for oss er altså familieparkene og severdighetene våre naboer kan by på. Selvsagt forteller det oss at familiene er spesielt glad i Sverigeferie. Men også Herregårdsferier, friluftsliv og naturopplevelser er gode grunner.

2.Prisene

At Sverige har hatt hyggelige priser for oss nordmenn er ingen hemmelighet og dermed en viktig årsak til valg av ferieland. De mest prisbevisste er ifølge undersøkelsen sørlendingene!

3.Trivelig befolkning

Svensker er koselige.  At svenskene er generelt imøtekommende og hyggelige, er ifølge mange viktig for den totale ferieopplevelsen og som gjør Sverige til et naturlig førstevalg. Spesielt nordlendingene er begeistret for svensker, ifølge undersøkelsen.

4.Naturen

Selv om vi er bortskjemte med vakker natur her til lands, er det likevel en del som synes den svenske naturen er vel så flott og derfor velger svenskeferie. Spesielt aldersgruppen 45-64 år er opptatt av dette.

5.Servicen

Den ekte svenske servicen har et godt rykte her til lands, men når likevel ikke helt til topps i denne undersøkelsen. Oslofolk er mest opptatt av servicen når de skal til Sverige.

BARNAS FERIE:Barnefamiliene elsker Sverige mest

BARNAS FERIE:Barnefamiliene elsker Sverige mest

Svensk mat er best i Norge

6.Maten

De som synes maten er viktigst ved reisen til Sverige er trøndere og unge under 30 år. Vi tar oss gjerne en Harrytur og fyller fryseren med svenske godsaker, men som feriemål står ikke den svenske maten særlig høyt i kurs for oss nordmenn.

Kommentarer

Annonse