Annonse

Aktuelt

Dramatisk nedgang i tyske flyruter til Tyskland

Krisen i oljeindustrien berører mange deler av næringslivet, blant annet flytrafikken fra Norge til Tyskland. Den har vist en dramatisk nedgang. – I 2013 hadde vi 200 ukentlige avganger med selskaper fra Norge til Tyskland. I 2015, ble dette tallet redusert til 140, sier turistsjef Sabine Koch ved Tysklands turistkontor i Norge.

 

Nedgangen skyldes flere tyske flyselskaper som har lagt ned en rekke ruter mellom norske og tyske byer. Norwegian har også lagt ned ruten mellom Oslo og Køln. Også Ryan Air har lagt ned flere av sine ruteforbindelser mellom Tyskland og Norge.

– Og dette skyldes svak norsk valuta?

– Nei, det er det lite som tyder på, sier Koch. Nedgangen skyldes først og fremst problemer i norsk næringsliv, først og fremst oljebransjen. Tidlige hadde vi en rekke direkte avganger fra Vestlandet med tyske flyselskaper. Disse er nå lagt ned. Dessuten har vi dessverre registrert at Air Berlin har lagt ned alle ruter mellom Norge og Tyskland. Nedgangen i trafikken fra Vestlandet dokumenterer at det ikke er svak norsk valuta men nedgangen i oljesektoren som har forårsaket det som nå har skjedd.

Men nedgangen i turisttrafikken er ikke generell. Color Line kan vise til gode tall, og antall norske overnattinger i Tyskland viser bare en marginal nedgang. Det understreker at Tyskland ikke lenger bare er landet man reiser gjennom for å komme til Frankrike, Italia og Spania. Nordmenn har for alvor oppdaget at Tyskland er et spennende og fremfor alt nærliggende ferieland.

Kommentarer

Annonse