Annonse

Forbruker

En bilferie over og under havet!

Å finne ferie mål sammen kan gi livlige diskusjoner. Men når vi skal bestemme hvilken vei vi skal kjøre er det mange hensyn å ta. Enkelte faktorer som vakker natur, utsikt og det spektakulære element er det som står høyt når sjåføren velger rute for bilferien.

At Norge har mange fine plasser det er verdt å se er det ingen tvil om . Med en stor forkjærlighet til havet blir Atlanterhavsveien er sterk favoritt for  mange.  En vei rett ut i Atlanterhavet ble kalt galskap når planene ble lagt frem. Den nasjonale turistveien på Nordmøre på drøye 8 km, svinger seg fra holme tll holme med 7 bruer. Veien ble ferdigstilt i 1989, og i de 6 årene arbeidet pågikk fikk byggarbeiderne jobbe seg gjennom 12 orkaner.  Det er storhavet vi får kontakt med når vi kjører denne veien.

DSC_0435Atlaterhavsveien er  mange ganger blitt kåret av utenlandsk presse. I 2006 kåret the Guardian den til verdens fineste, og the Weather Channel har betegnet veistrekningen som en av verdens 15 mest utrolige.  Området er også et yndet sted for filminnspilling I år skal både deler av innspillingene til Snømannen, samt en av de nye Top Gear-episodene, være filmet nettopp her, ifølge Tidens Krav.

Med Kristiansund som mål gir Atlanterhavstunnelen en annen stor opplevelse.

DSC_0410Denne undersjøisk veitunnel på Nordmøre som ble åpnet i desember 2009 og forbinder Kristiansund og Averøy, langs fylkesvei 64. Tunnelen er 5 779 meter lang og cirka 250 meter dyp.  Dette er ikke den eneste tunnelen som gjør det enklere å ferdes på mørekysten.Ta deg tid og opplev. Nordmøre er et perfekt område for en aktiv ferie. Fortsatt er det mulig å besøk den knøttlille øya Grip, et fiskevær som tidligere var Norges minste kommune-

Besøk  Kristiansund, Smøla og Tustna naboøyene  hvor naturen er så forskjellige som natt og dag, DSC_0966
Opplev naturen  og  hvordan menneskers tilpasning gjennom bosetning og infrastruktur i tusener av år er blitt grunnlag for flere store attraksjoner.  Årets varmeste utspill forteller mye om livet i havgapet. I år kan du oppleve Fru Guri fra Edøy i 4 dager fra 14 – 17. Juli

LES MER PÅ VISIT-KRISTIANSUND

DSC_0772

 

 

Kommentarer

Annonse