Annonse

Utsikt fra hotell Claudio ut over Genovabukten Foto: Elsa Grimsmo Reisemål

En mann – en drøm

La Terrazze Claudio, et hotell, en restaurant med mer enn bare mat og overnatting.

Stedet er skapt av en mann med drømmer, ambisjoner, lidenskap for mat og  tradisjoner fra regionen Liguria hvor en frodig og vill natur også har satt sitt preg på menneskene. I denne rammen nyter vi noen gode dager i Liguria – Italias Riviera mot grensen til Frankrike.
Claudio_05

Vi ankommer hotellet med en plan om to overnattinger. Overraskelsene og opplevelsene er så mange at vi allerede samme kveld bestemmer oss for at her vil vi være … Opplevelsene trigger alle sanser. Duften av krydder urter fra hotellets egen krydderhage blander seg med lukten av rent tøy som kommer fra hotellets eget vaskeri.

Spektakulær utsikt

Claudio_02 Claudio_04

På hotell Claudio er det ikke noe ekstra kost for «seaview». En fantastisk utsikt fra romslige balkonger og terrasser finner vi på alle de 26 rommene i hotellet.
Eventyret startet i 1982 da Claudio Pasquarelli kjøpte et stykke land i åssiden med en spektakulær utsikt. Bergeggi ligger 5 km fra stedet han selv vokste opp, og det ble her han startet sin karriere. Med sin sterke drøm og en arkitekt som klarte å få virkeliggjort den ble La Terrazza Restauranten bygd i 1982 – sammen med en liten leilighet som gründeren selv flyttet inn i.

Enkelt, raffinert og harmonisk
Claudio er en høyt anerkjent chef i det lokal miljøet, men også i større fagkretser. Foruten kunnskap fra hotellskolen i Genova har han med seg de Liguriske mattradisjoner fra sin mor Guilia. Hun var kjent fra kjøkkenet på grunn av sine tradisjons- og smaksrike retter. Hans filosofi på kjøkkenet er å gjøre det enkelt, raffinert og harmonisk. Hans drøm er anerkjent med en Michelin-stjerne.

Følelsen av ro og velbehag legger seg rundt oss i det vi setter oss på terrassen eller i restauranten til Le Chef -Claudio. Tett på, men allikevel fjernt høres bølgene som slår inn over klippene og skyller opp på stranda. Uten stopp bølger det frem og tilbake… blågrønt som bare det Liguriske hav kan være. Claudios drømmer beveger seg også videre – og siden 1989 har han knyttet ytterligere 15 hotellrom til restauranten – og drømmen beveger seg fortsatt. I dag finner vi rett ved det opprinnelige hotellet også en residence med 50 studios for selvhushold og i tillegg til hovedrestauranten et enkelt Hosteria som serverer enkle Liguriske retter til en hyggelig pris.

FAKTA om spesialiteter fra Liguria og Claudios kjøkken

Claudio_03Det er to ingredienser dette kjøkkenet baserer seg på, og det er sjømaten fra Genovabukta samt urtene som vokser overalt i berglandskapet. Disse to komponentene sammen med førsteklasses varer fra distriktets grønnsaks-hager utgjør den regionale kulinariske tradisjon. Et varemerke fra Liguria er pesto-sausen med hovedingrediensen basilikum som det finnes rikelig av i Claudios urtehage.

Pesto -ordet pesto kommer av pestare og betyr banke. Sausen lages ved å støte basilikum, hvitløk, olje, pecorino-ost, merian og persille sammen i en morter og tynne blandingen med oliven-olje.

Valnøttsaus– lages ved å blande hvitløk, basilikum og revet ost med valnøtter og pinjekjerner . Den brukes i Ravioli som fyll sammen med ricottaost.

Torta-Pasgualina
– lages også av Ricottaosten, Det er hovedingrediensen i en klassiker fra området , på norsk «påskepai» hvor egg, kokte betegrønnsaker og butterdeig hører med.

Det antikke liguriske kjøkken styres av det faste prinsippet at man bare skal bruke lokale landbruksprodukter og ressurser. Denne proteksjonistiske tankegangen gjelder også for fisk, som bare regnes for bra hvis den kommer fra Genovabukta. Det eneste unntaket er stoccafisso som kan føres tilbake til norske stokkfisk, salt torsk. Denne ingrediensen er tatt inn i det lokale tradisjonelle fredagsmåltidet sammen med lokale landbruksprodukter som løk, tomater, hvitløk, gulerøtter og persille lagt i form.

Kommentarer

Annonse