Annonse

Pressemeldinger

Et nytt blikk på gamle Oslo

Oslos nye 3D-tur tar deg tilbake i tid med Google Street View

Expedia har gjennomført et spennende prosjekt i Oslo.

Bildene som er valgt for prosjektet illustrerer hvordan Oslo har utviklet seg som storby, samt hvordan byens identitet samtidig har blitt bevart ved at flere ikoniske bygninger har fått stå i fred.

Utfordringen i prosjektet har vært å finne bilder tatt på gatenivå da vi ønsket å se stedene i sammenheng med Google Street View. Ofte er de gamle bildene som er tatt av byen fotografert fra bygninger i et mer eller mindre fugle-perspektiv.  Hensikten med prosjektet har vært å presentere Oslo på en interaktiv og morsom måte, da dette ikke gjøres så ofte. På denne måten kan også yngre generasjoner bli engasjert i historiske aspekter knyttet til Norges hovedstad. Ved å blande gamle bilder med nye blir Oslos utvikling veldig tydelig. Dette er også spennende med tanke på at Oslo er den byen i Europa som har størst befolkningsvekst.  Historiske Oslo2

Flere elementer ved byen kommer frem i 3D-turen. Enkelte steder har trikkeskinner blitt bilveier og Solli Plass er totalt forandret. Det som er spennende med Damplassen er at denne på sin side nærmest har stått uforandret. Sist men ikke minst fremstår fortidens Oslo som mye roligere dersom man sammenlikner menneskene i bildene. Det var mange færre folk i gatene før.

Her kan du forske på egen hånd

 

Kommentarer

Annonse