Annonse

Kroatias hovedstad er et flott sted å besøke i juletider, her ligger nemlig Europas beste julemarked. Reisemål

Europas beste julemarked ligger i Zagreb

Kroatias hovedstad er et flott sted å besøke i juletider her ligger nemlig Europas beste julemarked.

Har du ikke kommet i julestemningen ennå? Eller kanskje du har startet planleggingen av neste års jul og advent allerede?

Hvert år bugner Zagreb over av adventstemning så snart desember står for dør. Nå har den kroatiske hovedstadens julemarked fått oppmerksomhet også utenfor landets grenser. Nylig kåret  “European Best Destinations” (EBD) julemarkedet i Zagreb til Europas beste i 2016 og  2017. Flere titusener av reisende deltok i avstemmingen. Deltakerne stemte frem sine favorittmarkeder i Europa – fra Manchester til Zagreb.
Julestemning på gater og torg
Så snart adventstiden kommer, fylles torg og gater med mat- og salgsboder. Duften av deilig tradisjonell julemat og musikk fyller gatene. Utallige julelys sørger for en magisk julestemning. På julemarkedet kan besøkende handle fristelser i matbodene, julegaver i salgsbodene og butikkene i nærheten eller nyte lokale godbiter. Julemarkedet er åpnet fra 26 november til 8.. Januar 2017.
Topp ti- julemarkeder:
1)Zagreb
2) Strasbourg
3) Colmar
4) Aachen
5)Vienna
6) Dresden
7) Tallinn
8) Praha
9) Budapest
10) Brussel
Vil du vite mer om ferie i Kroatia og Zagreb , sjekk nettsiden her: croatia.hr og  her  www.infozagreb.hr/&lang=en

Kroatia – attraktivt for turister
Kroatia strekker seg langs Adriaterhavet. Landet er et attraktivt for turister på grunn av denne kystlinjen, men også landets rike kulturarv og store spenn i kulinariske opplevelser. I dag, kombinerer Kroatia sin historie med en ungdommelig ånd og energi. Vakker natur, endeløse kystlinjer, et utall muligheter for en aktiv ferie, varierte mat og vinopplevelser eller velvære – Kroatia har et tilbud som kan nytes hele året. Blant de bredde tilbudet er for eksempel gamlebyen i Dubrovnik, som står på UNESCOs verdensarvliste, øyhopping i skjærgården rundt Split, trøffeljakt i Istria, paragliding over Plitvice Lakes, delta på Zagrebs C’est is D’Best gatefestival, fugletitting i Kopacki rit, feste seg gjennom natten under Soundwave Festival i Tisno eller lade opp med familieferie i Zlatni Rat. Kroatia har et tilbud til alle.

 

 

Kommentarer

Annonse