Annonse

Eikerapen Gjestegaard satser stort på lys for å bli Julehotellet for hele Skandinavia. Pressemeldinger

Europris lyser opp julehotellet for hele Skandinavia

Eikerapen Gjestegaard med store ambisjoner

Bildene er tatt av Geir Daasvatn

 

-Målet er å bli Julehotellet for hele Skandinavia, sier Elling Eikerapen, eieren av Eikerapen Gjestegaard i Åseral i Vest Agder. Fire og et halvt år brukte 72-åringen på å bygge opp hotellet på hjemgården. Her har den tidligere entreprenøren ikke spart på noe. Det har både norske og internasjonale gjester erfart. Men Elling Eikerapen lar seg ikke stoppe der. Nå har han gitt hotellets restaurantsjef Ruth Nyhaven frie tøyler til å skape det julehotellet han knapt nok har våget å drømme om. Målet er å bli julehotellet for hele Skandinavia.

Vertskapet på Gjestegaarden, Elling Eikerapen og niesen Sandra Lindefjeld Hodne gleder seg til en lysende jul -og med mange både små og store nisser,

Vertskapet på Gjestegaarden, Elling Eikerapen og niesen Sandra Lindefjeld Hodne gleder seg til en lysende jul -og med mange både små og store nisser (Foto: Harald Bråthen).

Og Ruth har ikke latt seg be to ganger. Sammen med samboeren Kjell Rune Strømstad og Europris-paret Veronica og Leif Jørgen Versland på Evje, har hun gjennomført en julepynting som er det reneste utstillingsvindu for alle som ønsker å gjøre noe ekstra til jul. Her er det ikke spart på noe. I tillegg til masse lys både inne og ute, er hotellet med 29 rom og 14 hytter dekorert med nisser av ulike slag, kunstige blomster, telys, juletrær, pakker og papir, og gardiner til gamlestua, for å nevne noe. Men aller viktigst er utebelysningen som Kjell Rune Strømstad har besørget.

Julenisse, lys og varme fra Europris - Hele Norges Julebutikk.

Julenisse, lys og varme fra Europris – Hele Norges Julebutikk.

 «Norgesmester» i julelys

Julen er lys og glede – og mange nordmenn bruker både fantasi og penger for å gjøre den enda lysere. Kjell Rune Strømstad er en av dem som år etter år har satset stadig mer på å lyse opp tilværelsen. I fjor kåret VG huset hans i Hornnes til Norges fineste julehus. Fædrelandsvennen i Kristiansand fulgte opp med prisen for «Sørlandets fineste». Som om ikke dette var nok, mente også DNB Eiendom at dette var landets finest pyntede julehus.

Reneste eventyrhuset - og 30. november tennes 2018-utgaven og veivesenet reduserer fartsgrensen ved Hornnes i Setesdal denne kvelden.

Reneste eventyrhuset – og 30. november tennes 2018-utgaven og veivesenet reduserer fartsgrensen ved Hornnes i Setesdal denne kvelden.

-Lys er en hobby, sier 40-åringen, som hadde sin første lysfest i 2011. Nå bruker han 10.000-15.000 kroner av egen lomme hvert år. I tillegg kommer strømutgiftene, som nå med LED-lys blir minimale.

Eikerapen – for lysfest og bryllup

Ruth Nyhaven. Veronica Versland og Kjell Rune Strømstad fikk frie hender til å lyse opp og pynte Julehotellet.

Ruth Nyhaven. Veronica Versland og Kjell Rune Strømstad fikk frie hender til å lyse opp og pynte Julehotellet.

Elling Eikerapens ambisjon om å bli julehotellet for hele Skandinavia, har fått en flying start takket være Kjell Rune Strømstads erfaring og bakgrunn og samarbeidet med Veronica og Leif Jørgen Versland.

  • For oss er det viktig å markere oss både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, sier Elling Eikerapen. Han er vokst opp på gården her og forteller gjerne om oppveksten i et bondesamfunn der dyra på gården var kameratene. Selv har han vært gründer og entreprenør, og hadde på det meste 70 medarbeidere. Nå planlegger han å skrive gårdens historie fra 1600-tallet og fremover
  • Det er lysten til å skape noe og skaffe arbeidsplasser som driver meg også i dag, sier hotelleieren. Han ønsker å utvikle hotellet til et sted for de store anledninger, som bryllup, møter, kurs- og  konferanser, supplert med julebord og julemesse, kanefart og bryllupmesse. Utenfor Norge og Norden hadde han bussturister fra Nederland på besøk sist sommer og han legger opp til ti ganger så mange i 2019. I tillegg til Nederland, satses det også på Danmark og Tyskland.
  • -Til våren kommer også de første kineserne, og jeg er spent på utviklingen i det kinesiske markedet. Dyr blir viktige i fremtiden, og vi har mye å by på til gjestene som kanskje kommer fra storbyer og knapt har sett en levende sau. Stølen som tilhører gården, vil være interessant. Det samme gjelder dammene som ble bygd i forbindelse med de store kraftutbyggingene her.

      Eksplosiv økning i lys hos Europris

Også smånissene har inntatt Eikerapen.

Også smånissene har inntatt Eikerapen.

  • Her på Evje har vi aldri tidligere solgt så mye lys så lang tid før jul, sier Leif Jørgen Versland, butikksjef på Europris Evje. I tillegg til lysene til Eikerapen og Kjell Rune Strømstad, har flere og flere latt seg inspirere til å investere i mer lys. Og mer blir det absolutt frem mot jul.
  • -Bestselgeren er 40 meter lange lyslenker, og de som er litt kortere. Disse brukes til å lyse opp trær, tujaer og busker. Varm-hvite istapper er veldig populære. Flere pynter også opp med lysfigurer. Vi får stadig mer amerikanske tilstander, men nordmenn flest vil ha det rent og nydelig, og ikke så mye bling blang, for å si det sånn.
  • – Det er en kraftig vekst blant nordmenn som pynter med lys til jul, bekrefter kategorisjef Svein Bergum i Europris sentralt, uten å kunne tallfeste veksten i tall og prosent.

Vi går utvllsomt en lys tid i møte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Annonse