Annonse

Populært med Nina Eirin Rangøys foto-work shop i Venezia, mens Venezianerne selv synes turisttrafikken tar overhånd. Forbruker

Fang eventyrlige fotomotiv i Venezia

Adriaterhavets Dronning ligger som et levende museum på nordkysten av Italia. Skjønnheten, mystikken, historikken og det magiske lyset i Venezia, inviterer besøkende til å forsøke å fange eventyrlige fotomotiv i byen med sine mer enn 200 broer over kanaler, elegante gondoler i solnedgang, yrende folkeliv på Markusplassen og praktfull arkitektur hvor enn man snur seg.

Så hvorfor er det slik at det likevel kan være utfordrende å fange gode bilder i denne unike byen?

Fotograf Nina Rangøy, som holder fotoworkshop i Venezia svarer at en av grunnene til at bildene vi tar sjelden minner om de vi beundrer i glossy reisemagasin, er at vi fotograferer midt på dagen når lyset er som skarpest, og glemmer at det beste, bløteste lyset er i det solen står opp og akkurat like før den går ned

– Det krever planlegging og innsats å komme hjem med ikoniske reisebilder, de som rommer mer enn bare registrering av stedet, og som gjenkaller minner av lys, lukt og stemming, sier hun.

Fem dagers intens fotoworkshop

En slik innsats inviterer hun til i august, fem dagers intens fotoworkshop der alle hverdagslige gjøremål legges til side for å nyte denne fantastiske byen, bevisst og metodisk gjennom kameralinsa.

– Men at vi starter tidlig om morgenen for å få med oss det beste lyset betyr ikke at vi gir oss med det, sier workshop- instruktøren.

Kurset som går over en langhelg; torsdag til mandag, utfordrer også deltagerne til å mestre gatefotografering. Som pressefotograf har Nina 25 års erfaring i å fange øyeblikks historier, så hun gir solid innføring i fremgangsmåter og teknikker som deltakerne kan bruke.

Anne traff blink

Anne Danielsen, en av deltakerne på den forrige workshopen, sier dette om kurset:
– Jeg har deltatt på et par fotoworkshops tidligere, men denne gangen traff jeg blink! Alt var lagt til rette for at deltagerne skulle få maksimalt utbytte av dagene i Venezia, uavhengig av ferdigheter bak kamera. Nina var svært godt forberedt, og delte raust sine faglige kunnskaper, råd og triks. Jeg opplevde at hun tok vare på og «så» hver enkelt deltager, samtidig som gruppen hadde stort utbytte av felles utflukter og samlinger.  Workshop’en var en skikkelig inspirasjonskilde, jeg merker at jeg tenker litt annerledes når jeg farter rundt med kameraet nå.

«Alltid et motiv som drar meg videre»

– Jeg har oppholdt meg mye i Venezia, forteller Nina, ofte i forbindelse med jobb. Noen ganger har jeg vært frustrert, fordi det virker som om alle motiv har vært fotografert før. Men i smug etter smug og over utallige broer finnes det alltid et motiv som drar meg videre. Det er noe helt spesielt å bevege seg i en by uten biler, der sansene blir vekket av kunstnerisk skjønnhet og rennessanse – historikk bak hvert hjørne. Fasinasjonen for byen har jeg også arvet fra min gode venninne og kollega, journalist og forfatter Kristin Flood som bor i Venezia og som tar grupper på spennende byvandringer. Under kurset vil hun komme innom det nydelige B&B vi skal bo på, et originalt Veneziansk Palazzo fra XVI århundre, for å fortelle deltakerne om byens hemmeligheter fra innsiden. Vi vil også ta turen til øya Burano, et absolutt favorittsted for fotografer å besøke, med sine mangefargede fotogene hus. I tillegg har vi faglig påfyll og daglige samlinger med feedback til hver enkelt.

Gruppedynamikk – stort utbytte

– Gruppedynamikken er en av de største bonusene med å være med på en slik workshop, sier Nina som sist gang hadde 13 ivrige og entusiastiske fotoamatører med på kurs.
– Utvekslingen av heiarop, konstruktiv kritikk, kunnskap, utfordringer og erfaringer har en tendens til å gi stort utbytte til hver enkelt. Når i tillegg fotograferingen skjer i slike magiske omgivelser, er det ikke rart deltakerne kommer hjem fulle av inspirasjon.

Hva: Foto workshop i Venezia
Når: 13 – 17 august 2015
For hvem: Ivrige fotoamatører
Pris: 7850 kr
Prisen inkluderer kursavgift, hotel og frokost.
-øvrig reise og måltider betales av den enkelte.

Mer informasjon finnes på Ninas Workshop i Venezia

Nina Rangøy er frilans pressefotograf og har bodd i London i 25 år og jobbet for kunder som VG, Aftenposten, Dagens Næringsliv, Scanpix, Expressen, Dagens Nyheter, Det Norske Veritas (DNVGL), Statoil, Wilhelmsen Shipping, Den Norske Bank og mange fler. Hun har jobbet som fotolærer på City&Islington College i London, som bilderedaktør på fotodesken i Associated Press, og var Deputy Venue Photo Manager (fotosjef) på en av sports arenaene under OL i London.

 

Hvem er kurset for?

Fotografer på alle nivåer er velkomne men det forutsettes at du har basis kunnskap om fotografering – og relativ kjennskap til ditt eget utsyr, Har du enorm lyst til å fotografere, og et sterkt ønske om å lære er dette kurset for deg. Tilbakemeldinger på dine bilder og hvordan du fotograferer har stor fokus.

Kommentarer

Annonse