Annonse

FOTO: First Hotels Reisemål

First Hotels utfordrer de store

AKER BRYGGE (NYE Reiselivsavisen)  First Hotels er på offensiven og utfordrer de store hotellkjedene. Med 16 nye hotell i Skandinavia siste halvannet år, og 33 i Spania, teller nå First Hotels-kjeden til sammen 91 hotell. 58 av disse er i Norden, med 38 i Sverige, 11 i Danmark (syv i København), åtte i Norge og ett på Island. Potensialet er stort i Skandinavia, men enda større utenfor, mener First-ledelsen, som nå også satser mer på kvinnene og First Lady-konseptet med Vendela Kirsebom som frontfigur.

Potensialet er stort i Skandinavia, men enda større utenfor, mener First-ledelsen.
-Vi er tyngst inne i det svenske markedet, og har stor tro også på det norske marked, tiltross for mange nyetableringer og ny kapasitet, sier head of communcation, Erlend Ellingsen i First Hotels eierselskap, Flying Elephant.
-Etter noen vanskelige år er nå hotellkjeden på rett spor.
-Det er ikke bare veksten i antall hoteller som er gledelig, også driften er i kraftig bedring. Resultatet for 2014 endte etter planen og så langt har 2015 vært svært positivt.

Frihet til nye prosjekter
Erlend Ellingsen forteller at all gjeld er refinansiert i år og i i fjor, og at selskapet nå har en gjeldsgrad på godt under 40 prosent.

Erlend Ellingsen forteller at all gjeld er refinansiert i år og i i fjor, og First Hotels har nå en gjeldsgrad på under 40 prosent

Erlend Ellingsen forteller at all gjeld er refinansiert i år.

 

-Dette gir oss frihet til å gå løs på nye prosjekter. Vi har tre tomter som er mulig å utvikle, men det er ikke gitt at vi går for disse. Det som er klart er at vi skal vokse videre i de store byene. Vi ser et stort potensial i Skandinavia, men mulighetene er enda større utenfor, slik som i Spania. Dit reiser det 1,5 millioner nordmenn hvert år, og hele 4,4 millioner skandinaver. Her markedsføres våre 33 nye hotellet som First Hotel Petit Palace. Vi garanterer kvaliteten på disse. Vi har også fått vårt første hotell på Island – First Hotel Alda. Dette er et svært godt hotell og scorer helt i toppen blant de nordiske hotellene på TripAdvisor.


Fortsatt renovering – flere segment
Arbeidet med å renovere flere av hotellene fortsetter for fullt. First Hotel Grand Falun, ble totalrenovert til ski-VM i vinter. First Hotel Marin i Bergen er også renovert, og flere står for tur.

First Hotel G-Som en utfordrer på det nordiske markedet har vi ikke fokus på å bli størst, men håndplukker heller de hotellene vi synes står best til vår portefølje. Når vi likevel har vokst betydelig de siste årene, ser vi også et stadig større behov for en multibrandingsstrategi – rett og slett for å gjøre det enklere for gjestene våre. Nå i vår har vi for eksempel fått inn et nytt budget-alternativ på Solna like utenfor Stockholm og et fantastisk boutiquehotell midt på Stureplan i samme by. Begge hotellene er glimrende alternativ i sine segmenter, men det viktige er at kundene vet hva de kan forvente og at disse forventningene innfris.

«First Lady» fra 25. juni
På verdens største reiselivsmesse, IBT Berlin 2015, var budskapet klart: ingen reiselivstrender vokser raskere enn kvinner som drar alene på ferie- og forretningsreiser. Kvinner leder også an i den tekninske utviklingen og i USA står kvinner for 58 prosent av online-salget.

-Det er ingen tvil om at gapet i antall hotellovernattinger mellom kvinner og menn stadig blir mindre. Mens menn før stod for den store andelen av forretningsreisedøgn på hoteller, er nå denne forskjellen i ferd med å utviskes, sier Ellingsen.

Derfor relanserer hotellkjeden konseptet First Lady den 25. juni.

-Vi opplever at kvinner ofte har flere krav til hva som gjør et hotellopphold vellykket. Derfor lanserer vi nå First Lady – et program skreddersydd for hva vi erfarer kvinner ønsker av hotelloppholdet.

Hotellkjedens ansikt utad er Vendela Kirsebom, en person som virkelig har tilbrakt mange døgn på hotell gjennom de tre tiårene hun har vært blant verdens mest ettertraktede modeller.

-Det er veldig moro å ha med Vendela på laget. I tillegg til å passe profilen vår glimrende, så har hun stor kunnskap om bransjen etter hundrevis, kanskje tusenvis av netter på hotell.

 

Kommentarer

Annonse