Annonse

Litauen-bilen er på farten mange steder i Norge i juli og august. Vinn et gavekort til en tur med luftballong og middag. Ta et bilde av bilen eller noe annet du forbinder med Litauen. Litauen

Fly over Vilnius i luftballong

Vinn et gavekort til en tur med luftballong og middag. Ta et bilde av bilen eller noe annet du forbinder med Litauen. Bildet deles på Instagram med hashtagen #OverLitauen. Send inn til #OverLitauen og bli med på konkurransen om å vinne en tur med luftballongen og middag.

Se for deg dette: Et luftig svev over den største middelaldergamlebyen i hele Sentral- og Øst-Europa. Under deg ser du sjarmerende arkitektur og frodige og grønne parker mens du svever over hele himmelen som en fugl.

Du har ikke en eneste bekymring i hele verden. Det eneste du trenger å tenke på, er å puste inn den friske luften, mens du beundrer Litauens skjønnhet under deg. Den eneste lyden som forstyrrer den drømmeaktige tilstanden, er brenneren som får luftballongen til å stige mot himmelen. Dette er ikke en drøm, les hvor vidunderlig det er å fly i luftballong over Vilnius!

Svever over historisk bysenter

Hvorfor velge Vilnius som din første flyvning? Sommeren er høysesong for luftballonger i Vilnius. Byen har over tid blitt kjent for ballongturene sine. Det som er så unikt for Vilnius, sammenlignet med andre byer, er at ballongene kan sveve rett over det historiske bysenteret.

Q – Hvor tidlig bør jeg bestille om jeg skal arrangere min egen luftballongreise?

A- Du bør bestille så tidlig som mulig siden dette er en populær aktivitet. Det ligger mye planlegging bak hver eneste tur (se værforhold nedenfor). Vi anbefaler at du tar kontakt med et av de mange selskapene som driver med luftballonger så fort du vet når du skal reise til Vilnius.

Q – Bør jeg være bekymret for vertigo.

A – Med mindre du har høydeskrekk er det ingen grunn til bekymring! Overraskende nok er dette ikke et problem, en luftballong er svært behagelig og stabil.

Q – Hva med værforholdene?

A – Luftballonger kan kun fly når værforholdene er stabile, og selskapene har svært strenge kriterier for hvorvidt det er trygt å fly. Selskapet du velger holder deg oppdatert, men det er lurt å merke seg at turer ofte blir utsatt. Sikkerheten kommer først! Legg også merke til at de fleste turene tar av om morgenen eller kvelden: Perfekt for soloppgang og solnedgang.

Q – Hvordan bør jeg være kledd?

A – Ha på deg komfortable klær eller lue for å beskytte deg mot varmen fra brenneren over dere. Når det gjelder temperatur, er det ingen grunn til å bekymre seg over at det skal være kaldt. Bruk det du ville hatt på deg på bakken, men unngå nylonjakker og dropp de høye hælene.

Q – Kan jeg ta bilder+

A – Selvfølgelig, det er bare en betingelse, du må dele dem på instagram med #OverLitauen.

Piloten vet aldri helt hvor dere kommer til å lande, så landingen kan bli et artig eventyr. Merk deg at forberedelser og nedpakking gjerne er en del av opplevelsen så vær forberedt på å delta i prosessen.

Her kan du se ballongene ta av

Selv om du ikke har lyst til å fly med luftballong selv, kan du nyte synet av ballongene når de tar av. Her er noen av avreisestedene i Vilnius der du kan få et glimt av dem

  • Det store åpne området ved siden av Baltasisbroen
  • Området nedenfor Bastionåsen
  • Vingiss – parken, området ved siden av konsertscenen

Du finner flytider på nett og på facebooksidene til de fleste selskapene.

 

 

 

 

 

 

+

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Annonse