Annonse

Flypassasjerer

Flypassasjerene skal vinnes på bakken

KLM kan nå friste med en nyåpnet og utvidet passasjerlounge på Schipholflyplassen utenfor Amsterdam. Sist uke ble pressefolk fra nær og fjern fløyet inn for å dekke åpningsfesten. Dette var andre gang iløpet av en drøy måned at det 100 år gamle flyselskapet slo på stortromma. Forrige gang var for å markere de 100 år som har gått siden starten. Denne gang er det fristende å si at KLM markerte opptakten til det som skal bli de neste 100 år!

KLM - ny passasjerlounge - Amsterdam - Schiphol - Nye Reiselivsavisen
Oversikt restaurant (Bildekilde: HB/Nye Reiselivsavisen)

Ja, for mens det som for mange var det store med flyturen — den eventyrlige maten, kaffen og vinene – ble borte — i hvert fall for oss som normalt reiser mest mulig økonomisk, så synes satsingen på mat, drikke og gode bakkeopphold, å være på full fart tilbake.

KLM - ny passasjerlounge - Amsterdam - Schiphol - Nye Reiselivsavisen
Oversikt (Bildekilde: HB/Nye Reiselivsavisen)

«To fotballbaner» lounge

Selv har jeg hatt mange gode, hyggelige og effektive opphold i flyselskapenes lounger, men ikke noe som overgår det vi møtte i Amsterdam denne november-torsdagen. Ingen kunne svare på hvor stor den nye loungen var. Nærmest kom nok en KLM-medarbeider som antydet «to fotballbaner», fordelt over to etasjer.

I tillegg til en oppdeling i forskjellige soner og områder som var lagt opp for å dekke de reisendes ulike behov i loungen, så var det mat- og drikketilbudet som fanget det meste av oppmerksomheten. Her kunne du få

KLM - ny passasjerlounge - Amsterdam - Schiphol - Nye Reiselivsavisen
Avslapping (Bildekilde: HB/Nye Reiselivsavisen)

ALT av mat og drikke

På toppen av denne matpyramiden fant vi restauranten Blue som kunne skilte både med Michelin-stjernekokken Joris Bijdendijk fra topprestauranten Rijks i Riksmuseet og et utall av små og store matopplevelser.

KLM - ny passasjerlounge - Amsterdam - Schiphol - Nye Reiselivsavisen
Friske grønnsaker (Bildekilde: HB/Nye Reiselivsavisen)

Her kunne du også besøke det særegne osterommet der gjestene kunne kjøpe det ypperste av nederlandske oster. Mens mat og drikk var fritt for innehaverne av de rette kortene fra flyselskapets lojalitetsprogram, måtte gjestene selv betale for varene i restaurant Blue.

Sove, hvile, jobbe eller kose deg

Skulle du ha behov for en lur under oppholdet, kan du leie deg et soverom. Du kan også slå deg ned i den KLM-blå rolig-sonen «Sea» hvor alt er lagt til rette for at du kan nyte stillheten, slappe av, og kanskje også ta deg en lur.

Skulle du tvert i mot ønske deg en effektiv arbeidsøkt, er Polder stedet.

KLM - ny passasjerlounge - Amsterdam - Schiphol - Nye Reiselivsavisen
Restauranten (Bildekilde: HB/Nye Reiselivsavisen)

Vil du bare mingle med de andre reisende, og se på livet og menneskene, samtidig som du får deg noe godt å spise og drikke, er trillrunde City verdt et besøk. «Dutch Mountain» – som jo er en selvmotsigelse, er en annen innretning lagt til rette for at den reisende skal ha det godt underveis, og kunne kose seg alene, eller sammen med andre – og samtidig ha full oversikt over loungen.

Mens flyselskap er på offensiven både med å være mest mulig miljø- og klimavennlige – og fremstå som bærekraftige og fremtidsrettede, hører vi i Norge om flyskam og får vite alt om hvorfor vi skal holde oss unna kjøtt og annen styggedom. Her i Amsterdam er det ingen fly- eller matskam. Tvert i mot råder optimismen og fremtidstroen. Fulle fly i alle retninger.

KLM - ny passasjerlounge - Amsterdam - Schiphol - Nye Reiselivsavisen
Fra åpningen (Bildekilde: HB/Nye Reiselivsavisen)

Optimisme og fremtidstro

Flere og flere vil oppleve mer og mer

Fly er utvilsomt beste fremkomstmiddel over store avstander. Kampen mellom flyselskapene hardner også — og særlig er det de høyt betalende business- og førsteklasse-passasjerene som er de mest attraktive. Disse er tydeligvis også hovedmålgruppen for KLMs nye superlounge, også fordi KLM ikke opererer med første klasse på sine fly. Desto viktigere er det å vinne passasjerene mens de ennå er på bakken, noe vi ser stadig flere eksempler på.

Skrevet av HB/Nye Reiselivsavisen

  • KLM - ny passasjerlounge - Amsterdam - Schiphol - Nye ReiselivsavisenFristelser fra restauranten (Bildekilde: HB/Nye Reiselivsavisen)
  • KLM - ny passasjerlounge - Amsterdam - Schiphol - Nye Reiselivsavisen

Kommentarer

Annonse