Annonse

Provence:nyt utsikt og det gode liv Forbruker

Frankrike-syklistenes mekka

Drømmer du om å dra på sykkeltur i Frankrike? Kjenne duften av blomstrende lavendel mens håret flagrer mykt i vinden og blikket festes på solmodne vinranker så langt øyet ser? Ingrid Jovik fra Oslo har gjort det til sin levevei,og hjelper deg gjerne å planlegge din tur.

Ingrid Saint Emilion med stort glass P1010183Selv om firmanavnet TransProvence vitner om Sør-Frankrike og nettopp Provence, er det ikke bare der Ingrid Jovik og partner Liv Klungsøyr arrangerer sykkelturer. Eller vandre og vinturer for den sakens skyld. Hele Frankrike er et sykkelparadis skal vi tro Ingrid som serverer meg kaffe i sin «provencalske» hage på Tåsen i Oslo.

-Her holder jeg hjemmekontor og pønsker ut nye ruter og opplevelser for kundene mine. Liv gjør det samme i sin hage hjemme på Nesodden og sammen er vi dynamitt, holdt jeg på å si, ler Ingrid.

Frankrike-det gode liv

Ingrid som kjenner Frankrike som sin egen bukselomme etter å ha arbeidet på det franske turistkontoret i Norge i årevis, måtte plutselig finne på noe nytt da arbeidsplassen hennes ble nedlagt i 1998. Gode råd var dyre, men da sa Liv, kom og jobb sammen med meg da vel. Hun hadde akkurat begynt å arrangere sykkelturer i småskala.

-Sånn ble det, og firmaet er i dag passe stort, med omtrent 1000reisende i året, forteller Ingrid.

Damene lager katalog og har nettsted som presenterer en rikholdig meny og alle steder og ruter har de selv vært og kvalitetssjekket.

-Det er viktig for oss å vite hva det er vi selger, en sykkeltur kan ikke lages på kartet, sier Ingrid, selv om vi ser at noen gjør det. Du ser ikke på kartet hvor de trygge småveiene er, de små koselige overnattingsstedene ligger og hvor det passer å spise lunsjen din.

Selv lytter jeg nøye og minnes med gru MIN foreløpig eneste sykkeltur i Frankrike, med livet som innsats, tungtrafikken oppå baggasjebrettet og et solid angstanfall i grøfta til slutt.

Liv i Champagne

Liv i Champagne

-Det er det jeg mener, vi ønsker å unngå at våre gjester skal oppleve noe lignende og da må vi reise dit selv og finne trygge og små veier, selv om turene ofte starter ut av en by og starten kan være utfordrende. Vi ser også på beliggenheten på hotellene og tester syklene, eventuelt el-syklene. Mange ønsker det nå, da kan selv den minst spreke i gjengen bli med på sykkeltur med resten av sprekingene, ler Ingrid.

Turene til Ingrid og Liv er individuelle, dvs de lager sykkelturer for grupper som vil reise sammen.

-En gruppe kan være alt fra en person til tyve,men det ideelle er 8-12 personer, forteller Ingrid. På en slik tur kan vi tilrettelegge for nesten hva som helst gjestene våre ønsker. Kanskje vil de besøke vingård med vinsmaking, eller besøke slott. Baggasjen sørger vi for blir kjørt fra sted til sted,slik at du bare har med en liten dagsekk. Noen ønsker å bo fast ett sted og sykle dagsturer ut derfra og det er selvsagt mulig.

Provence og bobler

Bestselgeren til TransProvence er sykkelturer i Provence. Her er det lengst sesong med godt vært og nordmenn elsker denne delen av Frankrike. Men det finnes alternativer som både er mindre befolket og like flotte sykkelmuligheter som Sør-Frankrike.

-Jentegjenger som bare har en helg velger ofte Champagnedistriktet, sier Ingrid. Kun en snau time utenfor Paris gjør turen lett tilgjengelig og det er vel ingen hemmelighet at damer elsker ekte champagne, spør Ingrid lattermildt. Her kan du sykle Rue de Champagne og smake alle de velkjente merkene.

[bxslider id=»sykkelreise-i-provence»]

Ingrid selv er svært begeistret for Atlanterhavskysten med Normandie og Bretagne. Her er det nydelig natur og masse å se for den historieinteresserte. Glem ikke La Rochelle med øyene rundt.

Hvis noen ønsker å droppe sykkelen helt lager de to driftige damene både fotturer og vinturer.

-Da kan kundene bli kjent i et vindistrikt,besøke kjente vinhus og kombinere med gode måltider. Gruppen blir fraktet rundt i minibus med guide. Fotturene våre i Alpene er veldig populære,med internasjonale fjellførere som kan mye om landskapet, fauna og flora. På disse turene bor man i fjellhytter og en kokk lager maten.

Vil du vite mer om sykkelturene Ingrid og TransProvence lager les her:

www.transprovence.no

 

Kommentarer

Annonse