Annonse

Fredrik Græsvik har sommer jobb i God Sommer Norge. Forbruker

Fredrik Græsvik, krigsreporter

Ditt favorittreisemål:

Jerusalem er sammen med Paris, Venezia og Cartagena (Colombia) en av de flotteste byene jeg har vært i, og den eneste av de tre som er mulig om sommeren hvis du ikke vil gå i kø. Byen ligger høyt oppe slik at varme dager avløses av svale kvelder. Å vandre i Gamlebyen er som en reise gjennom historien. Perfekt.

Har du et restauranttips?

I Jerusalem er det i hagen eller den flotte borggården på det gamle journalisthotellet American Colony i den palestinske delen av byen. Overalt ellers er jeg mer enn happy hvis jeg kommer over et godt fransk brasseri (som Brasserie France i Oslo).

Hvor går årets sommerferie:

Det blir mye jobbing som programleder for God sommer Norge på TV 2, og så har jeg deadline på en bok som skal ut til høsten. Men jeg rekker innom familiehytta utenfor Fredrikstad og min far i Spania. Og så skal noe av arbeidet med boka foregå på spennende steder i Syria og i Hellas. Om det ikke er ferie, så er det i alle fall under solen.

Favorittferiested i Norge:

Hytta, og fra den er det kort vei til Norges vakreste by – Gamlebyen i Fredrikstad.

Mitt beste ferieminne:

Første reise til Thailand da datteren min var fem og lærte seg å svømme.

Foretrekker du sommer eller vinterferie?

Sol, sommer, varme, grill, kald øl.

Hit drar jeg aldri tilbake:

Jeg skulle gjerne sagt både Bagdad og Kinshasa, men noen finner sikkert på å sende meg dit igjen.

Aktivitets/avslappingsferie?

Avslapping høres bra ut, men det er en evighet siden sist jeg hadde en ferie der jeg bare kunne lene meg tilbake uten at verdens galskap innhentet meg på et eller annet vis.

Hvor ville du reist hvis du fikk velge på øverste hylle, helt gratis?

Cruise i Antarktis. Tenk å flyte rundt nede hos pingvinene. Jeg skulle kledd meg i kjole og hvitt og vært en av dem.

Kommentarer

Annonse