Annonse

Båttur i utriggerkano til sandstrand i det Indiske hav Reisemål

Genuint, vakkert, vilt og trygt – mitt Afrika

Autentiske opplevelser - ekte og tett på det virkelige Afrika får du når du besøker Bomani Beach Bungalows i Tanzania

 

Foto: Elsa Grimsmo og Per Kristian Johnsen
En deilig liten perle i landsbyen Mlingotini, 60 km nord for Dar es Salam i Tanzania.Solfrid Gjengset er gründer og eier av stedet og sammen med sin stab som er hentet fra det lokale miljø driver hun et hotell som har en genuin filosofi: Det skal være autentisk Tanzaniansk samtidig som det skal ha fasiliteter som tilfredsstiller Europeiske turister.

Bungalower med utsikt mot lagunen - og kaffe klar på terrassen 6.30

Bungalower med utsikt mot lagunen – og kaffe klar på terrassen 6.30

Det betyr rom med egne bad og dusj, aircondition og utsikt mot lagunen – og en egen liten terrasse hvor kaffen står klar når du våkner. Et kjøkken som serverer lokal mat, men også pølse med pommes frites for junior. Selv om Tanzania er muslimsk er det bar  med alle rettigheter og et godt utvalg vin og lokalt øl som tilfredsstiller de fleste smaker.

 

Hotellet har egen strand med parasoller, solstoler og senger, og avtalen med de lokale fiskerne er klar; de må reparere sine utriggerbåter og klargjøre sine garn utenfor hotellets område.

På stranden ligger båtene klare for utflukt

På stranden ligger båtene klare for utflukt

Men det gir nok av muligheter til å se hvordan alt foregår og det blir aldri kjedelig. For her foregår alt etter gamle metoder – møysommelig og med gamle redskaper. Og stillheten råder for det er bare 5 påhengsmotorer i hele landsbyen.

Bomani Beach sett fra sjøsiden

Bomani Beach sett fra sjøsiden

Bomani Beach ligger i en lagune beskyttet mot det Indiske hav av noen smale øyer med sandstrender og mangroveskog. Det betyr alltid stille vann på stranda, mens tidevannet sørger for at vannet stadig byttes ut og er friskt og klart. Båtutflukter kan skje med utriggerkanoer eller for de som vil ha det litt mer komfortabelt – med hotellets egen Dhow.  Restauranten sender med lunchpakker og drikke etter eget ønske.

Å sitte på en sandbanke i det Indiske hav, spise Somosa med husets egen dressing og med et kaldt glass vin er ubeskrivelig, og kan absolutt anbefales.

Restauranten har et fabelaktig kjøkken og tilbyr særlig god sjømat. På kjøkkenet er det norsk regime med streng hygiene og høye krav til håndtering av råvarene. Oppskriftene er en blanding av norsk og Tanzaniansk – og med krydderøya Zanzibar rett utenfor blir det alltid gode smaker – men aldri sterkt.

Restauranten på Bomani Beach

Restauranten på Bomani Beach

Mange benytter Bomani Beach som startsted før de reiser på safari eller til Kilimanjaro – eller som endeholdeplass for å få noen dager med sol, sjø og strand. Safari i Tanzania er vel så vakkert som det mer kjente MasaiMara i Kenya. Mikumi i sør eller Serengeti i nord av landet er de mest kjente og her kan man få flotte safariopplevelser – også med mindre barn i reisefølget. Pearl Journey som driver Bomani Beach kan ta seg av alt det praktiske og arrangerer alt fra mindre utflukter til lange rundturer med Safari og opplevelser.

En rekke flyselskaper kan tilby t/r reiser til Dar-es-Salaam fra 5-6 000 med reiseruter som passer de fleste ønsker om avreise- og ankomsttid. Transporten til og fra flyplassen tar hotellet seg av med sin egen sjåfør – no worries.

(Pearl Journeys finner du på reiselivsmessa neste helg)

dsc_0619

Kommentarer

Annonse