Annonse

Forbruker

Julemarkedsbyen Oslo – juleopplevelser med mening

OSLO (NyeReiselivsavisen)

Forrige helg gikk vi i tett kø opp hele Karl Johan fra Sentralbanestasjonen til Studenterlunden. I Studenterlunden stod bodene med jule-godsaker tett i tett. Barna koste seg på skøyteisen, og et digert Pariser-hjul svingte seg langsomt gjennom Oslo-kvelden.
julemarked 2

På Aker Brygge var det kø og bordmangel på populære Olivia, som vi måtte forlate med uforrettet sak.

oslojul1Både fattig og rik
For undertegnede ble det en spesiell opplevelse denne julen å stå grytevakt for Frelsesarmeen både på Egertorget og Universitetsplassen midt i den travleste julestria. Det var godt å se alle menneskene som hadde noe å gi også til dem av oss som ikke har fått alt vi kan peke på. Til julegrytene kom både fattig og rik. Og de kom i ydmykhet og beskjedenhet. Mange hadde som juletradisjon å legge kroner og øre i julegrytene. Eller levere pakker ved juletreet på Univetsitetsplassen. En lærerinne fra Nordtvedt skole i Oslo gjorde et særdeles sterkt inntrykk. Hele klassen var engasjert og skulle komme denne uka med sine presanger til barn som ellers ikke får så mye fint til jul.

Riga og Køln
Kommende helg venter julebesøk til Riga, som har fått mye skryt for sitt julemarked. Glemmer heller ikke så lett besøket på julemarkedet i tyske Køln for noen år siden. Vi jobbet med PR for flyselskapet Germanwings og tenkte at julemarkedene var en fin sak å slå et slag for. Men den gang ei. Nei, nei, var responsen på forslaget vårt om å lage pressestoff om julemarkedet. «Byen er full, det er ikke plass til flere,» var beskjeden vi fikk. Og ganske riktig – det v a r fullt. Ja, så fullt at «Stågata» i Lillehammer ble en lilleputt i forhold tkil gågata i Køln. Forstå at vi valgte sidegatene da vi likevel ikke kunne dy oss for en snarvisitt denne desemberhelgen for etter hvert svært så mange år siden.

Kommentarer

Annonse