Annonse

Surfing i Dominikanske Republikk Foto: Dominikanske Republikks turistkontor Pressemeldinger

Havets Mester – vannsportens Ironman

Den Dominikanske Republikk er vertskap for den ultimate konkurransen på bølger for 14. gang

Han eller hun, som best mestrer alle de fire ulike surfing-disiplinene, kan med rette  kalle seg  Havets Mester – “Master of the Ocean!”! Mesterne blir kåret i slutten av februar etter å ha mestret bølgene nord for Dominikanske Republikk.

Deltagerne som kjemper om å bli Havets Mester konkurrerer i øvelsene surfing, windsurfing, kitesurfing og padlesurfing. Konkurransene foregår i havområdet utenfor Cabaraete i perioden 23. – 28. februar. Konkurransen Havets Mester er også kjent som vannsportens Ironman, og det deltar 12 lag med 4 utøvere pr. lag (en i hver øvelse). De 16 utøverne som toalt sett mestrer alle de fire disiplinene, konkurrerer så om tittelen Havets Mester – Master of the Ocean.

I konkurransen om å bli Havets Mester deltar de beste lokale og internasjonale menn og kvinner innen vannsport. De vil konkurrere daglig i de fire disiplinene og demonstrere forhold i verdensklasse for surfing på bølgene på den nordlige kysten av Dominikanske Republikk. Bølger og lite vind skaper ideelle forhold for padle-surfing og vanlig surfing på morgenen, mens den stabile vinden som kommer inn fra havet øker på utover dagen, og gir gunstige forhold for å ri på bølgene og drive kite-surfing og vindsurfing på ettermiddagen. Dette kombineres lett med spektakulære manøvrer og store hopp.

Se video Kiting på den Dominikanske Republikk

Mange fremragende idrettsutøvere og lag fra en rekke land deltar i konkurransen, inkludert Skandinavia, Tyskland, Italia, Hawaii, USA, Israel, Puerto Rico, Jamaica, Barbados, Brasil og Canada.

Fem intense dager med konkurranser, freestyle oppvisninger og et omfattende musikkprogram med betegnelsen «IndepenDance», finner alle sted i og omkring Cabarete. Det som tidligere var en landbruksbasert landsby, har etter hvert utviklet seg til et internasjonalt mekka for ekstrem vannsport, p.g.a. de ideelle forholdene i området hele året. De fartsfylte festlighetene avsluttes den 27. februar, som også er uavhengighetsdagen i Den Dominikanske Republikk, og markeres med medaljeutdeling og et genuint Karibisk party for alle utøvere, sponsorer, media og andre gjester.

Ideelt for opplevelser

Cabarete representerer et unikt lokalmiljø, med imponerende forhold for å praktisere vannsport. Encuentro-stranden utgjør et område der alle disiplinene kan foregå på ett sted.

Cabarete har utrolige forhold også for profesjonelle utøvere fra hele verden som kommer for å overføre begivenheten, tiltrukket av vinden, temperaturen, bølgene og de hyggelige menneskene.

Arrangementet bekrefter posisjonen til nord-kysten, Puerto Plata, Cabarete, som den ideelle destinasjonen for reisende som er på jakt eller sportslige og andre opplevelser. Målet er å gå forbi andre viktige destinasjoner som tilbyr vannsport, som Costa Rica og Hawaii.

Mange turister er på utkikk etter en aktiv ferie, noe som gjør Dominikanske Republikk til et ideelt alternativ for nordiske reisende. Puerto Plata på nordkysten, med byen Cabarete, er et paradis for sport og action, der turister i ale aldersgrupper kan glede seg over ulike vannsportsaktiviteter. Her tilbys det surfe-kurs for nybegynnere og for barn, i tillegg til mer avanserte Surf Camps, der deltagerne gjennomgår en intensiv opplæring med fokus på hvordan finne den rette balansen og hvordan «fange den rette» bølgen. Snorkling, dykking er blant de andre populære aktivitetene som tilbys.

Kommentarer

Annonse