Annonse

Deltagere i Key Largo Bridge Run krysser Jewfish Creek Bridge. Broa er en av 42 broer som utgjør Florida Keys Overseas Highway og binder sammen øyrekken med Florida-halvøya. (Andy Newman/Florida Keys News Bureau/HO) Pressemeldinger

Høydepunkter i Florida Keys i 2017

 Knapt en helg går i Florida Keys og Key West uten at et spektakulært event eller en sprudlende festival finner sted.

Gjennom hele året, byr den subtropiske øy kjeden sine besøkende på underholdning. Her feires alt fra historie og kultur til velsmakende mat og drikke, samt utendørs eventyr av ulike slag. Uansett om man er over eller under havflaten, så står begivenhetene i sentrum. Her er noen av høydepunktene man ikke bør gå glipp av i 2017.

 Eventyr til havs og på land

I Florida Keys og Key West vrimler det av aktiviteter for den eventyr lystne, både på land og til havs. Liker du løping, legg gjerne kursen mot en av verdens lengste broer – midtpunktet i Florida Keys, Overseas Highway – under maratonløpet Seven Mile Bridge Run. Er du på utkikk etter et ”bløtere” eventyr i Floridas velkjente turkise hav; kan du utfordre dine svømmeferdigheter på øya Islamorada med Swim for Alligator Lighthouse, eller du kan treffe hundrevis av dykkere på undervannskonserten The Lower Keys Underwater Music Festival og feire det eneste levende korallrevet i det kontinentale USA. Er du båtentusiast, kan du følge de internasjonale konkurransene i Key West, for eksempel  spennende kappseiling på Quantum Key West Race Week, eller raske motorbåter i det  adrenalinpumpende Super Boat World Championship Series.

 Mat og drikke

Florida Keys generøse fisk- og skalldyrtilbud, med stor kulinarisk bredde og innovative kokker er typiske ingredienser på velsmakende festivaler og arrangement som finner sted  på øykjeden i løpet av 2017. Noen av de mest populære festivalene er Islamorada Food & Wine Festival, Key Wests Food & Wine Festival og The Original Marathon Seafood Festival. For deg som er en virkelig ”foodie”, er det virkelig verdt et besøk for å nyte de ulike smaksensasjonene.

 Parader, historie og stjerner

Florida Keys og Key West byr på mange spesielle festivaler, og øy kjeden er kjent for sin avslappede stil og sin inkluderende atmosfære. Key West Pride og Womenfest er to festivaler som arrangeres med glede og stolthet, mens kreative antrekk står i sentrum under Key West’s Fantasy Fest. Kulturarv finnes det også rikelig av, og den legendariske forfatteren Ernest Hemingway, som levde og skrev i Key West på 1930-tallet, har etterlatt eg en rik arv. Som besøkende er du velkommen til å feire Hemingway og hans berømte livsverk under det årlige Hemingway Days Acceleration. Og tar du turen forbi Key Largo – stig inn i filmens verden under The Humphrey Bogart Film Festival. Stjerner av et helt annet slag lokker astronomer til den nedre delen av Florida Keys, The Winter Star Party byr på  unike muligheter til å betrakte kometer og himmellegemer.

 Mer informasjon om arrangementene:

 – Uncorked, 5.-15. januar, www.floridakeysuncorked.com

– Key West Food & Wine Festival, 25.-29. januar, www.keywestfoodandwinefestival.com

– Original Marathon Seafood Festival, 11.-12. mars, www.marathonseafoodfestival.com

– Quantum Key West Race Week Sailing Regatta 15.-20. januar, www.keywestraceweek.com

– Seven Mile Bridge Run 1. april, www.7mbrun.com

– The Lower Keys Underwater Music Festival 8. juli, www.lowerkeyschamber.com/festival.php

– Swim for Alligator Lighthouse 23. september, www.swimalligatorlight.com

– Super Boat World Championship Series 5.-12. november, www.superboat.com

– Winter Star Party 20.-26. februar, www.scas.org/winter-star-party

– Key West Pride 7.-11. juni, www.keywestpride.org

– Hemingway Days Celebration, 18.-23. juli, www.hemingwaydays.net

– Womenfest 6.-10. september, womenfest.com

– Humphrey Bogart Film Festival 18.-22. oktober, www.bogartfilmfestival.com

– Fantasy Fest 20.-29. oktober, www.fantasyfest.com

 Les mer om alle festivaler og arrangement i 2017: www.fla-keys.com/calendar.

For mer informasjon om Florida Keys & Key West, besøk www.fla-keys.com

 

Kommentarer

Annonse