Annonse

Aktuelt

Nordmenn velger bilferie i sommer

Bilferie er en populær ferieform blant nordmenn. I år planlegger nesten hver tredje nordmann å ta med seg bilen på ferie. Sverige og Danmark topper listen over steder vi besøker. Vi nordmenn fyller dessuten gjerne opp bagasjerommet når vi er på tur. Mat, klær og vin er det vi helst tar med oss hjem igjen. Det går fram av Bilferierapporten 2015, en rapport om nordmenns bilferievaner utarbeidet av Stena Line.

Bilferierapporten er basert på en statistisk underbygd undersøkelse der 1000 personer besvarte spørsmål om sine bilferievaner. Resultatene viser at dette er en ferieform som ligger nordmenn varmt om hjertet. I år kommer nemlig nesten tre av ti nordmenn, eller 28 prosent, til å reise på bilferie. Sverige er det landet som flest planlegger å besøke, hele 42 prosent. På plassene deretter kommer Danmark og Tyskland med henholdsvis 36 og 22 prosent. Også Frankrike og Nederland er populære land som figurerer på topplisten.

Bilferie gir frihet og fleksibilitet

Hver tredje nordmann foretrekker bilferie framfor andre reisealternativer. 77 prosent av respondentene mener at bilferie gir større frihet og fleksibilitet. Sju av ti mener også at det beste med bilferie er at det gir mulighet til å oppleve det som tilfeldigvis skjer langs veien. En annen fordel ved å reise med bil er ifølge nordmennene muligheten til å handle med seg mer hjem. På spørsmålet om hva man helst handler med seg hjem fra bilferie, var det flest som svarte lokale delikatesser, klær, vin og suvenirer.

Franskmenn mest glad i bilferie

Fransmenn aller mest glad i bilferie, fastslår Ole Herman Kjensby i Stena Line.

Fransmenn aller mest glad i bilferie, fastslår Ole Herman Kjensby i Stena Line.

 

Men Stena Line har ikke nøyd seg med å undersøke nordmenns bilferievaner. Årets bilferierapport er gjennomført i totalt ni land, deriblant Tyskland, Sverige, Storbritannia og Frankrike.

– I år har vi foretatt en global bilferieundersøkelse i alle markedene våre, og vi kan konstatere at interessen for å ta med seg bilen på ferie er stor, også i andre land. Franskmennene utpekte seg som dem som var aller mest glad i bilferie: Nesten sju av ti franskmenn planlegger å legge ut på veien i sommer, mens vi nordmenn havner på en sjetteplass, sier Ole Herman Kjernsby, Sales and Marketing Manager, Travel Market Norway.

 

 

Stena Lines Bilferierapport 2015

Nedenfor kommer et utvalg statistikk fra Bilferierapporten 2015. Rapporten kan leses i sin helhet på:  http://www.mynewsdesk.com/se/stena_line

Om undersøkelsen: Landsdekkende, representativ undersøkelse gjennomført av Norm i februar 2015. 1000 personer i alderen 18–65 år besvarte spørsmålene via Internett.

Har du tenkt å reise på bilferie i 2015?

Totalt
Ja 28 prosent
Nei 47 prosent

 

Hvilke land har du tenkt å passere gjennom eller besøke på den kommende bilferien?

Totalt
Sverige 42 prosent
Danmark 36 prosent
Tyskland 22 prosent
Frankrike 8 prosent
Nederland 7 prosent

 

Hva ser du på som de viktigste grunnene til å velge bilferie framfor andre ferieformer?

  Totalt
Større frihet og fleksibilitet 77 prosent
Muligheten til å oppleve det som tilfeldigvis skjer langs veien 66 prosent
Muligheten til å reise til steder som få andre besøker 37 prosent
Muligheten til å oppleve flere land på samme tur 36 prosent
En hyggelig reisemåte 29 prosent
Muligheten til å kjøpe med seg mer hjem 27 prosent

 

Hva kjøper du med deg hjem fra bilferie?

  Totalt
Mat og lokale delikatesser 44 prosent
Klær og mote 43 prosent
Vin 37 prosent
Suvenirer 31 prosent
Øl 26 prosent
Brennevin 21 prosent
Parfyme 16 prosent
Skjønnhetsprodukter 15 prosent

 

Topplisten: Hit kommer flest til å reise på bilferie i 2015

   
Frankrike 66 prosent
Polen 60 prosent
Tyskland 58 prosent
Nederland 42 prosent
Sverige 30 prosent
Norge 28 prosent
Storbritannia 28 prosent
Danmark 24 prosent
Irland 23 prosent

Kommentarer

Annonse