Annonse

Sveti Stefan et par kilometer fra Budva – dette er et hotell nå! FOTO: Rolf Forsdahl Forbruker

Ikke vent med å bestille «syden-sommer»!

Det kan bli trangt rundt Middelhavet til sommeren -

Mange millioner europeere – skandinaver blant dem – ønsker å komme bort fra hverdagen hjemme, og drømmer om varme, strender og eksotisk ramme rundt et etterlengtet avbrekk i en hektisk hverdag.  Mange av disse har tidligere valgt seg ut destinasjoner i Tyrkia og Egypt. Det siste årets politiske hendelser har imidlertid ført til at etterspørselen etter disse destinasjonene har flyttet seg til Spania, Hellas og Italia.

 -Samtidig ser vi en utvikling hvor charterbransjen har redusert kapasiteten sin noe, sier Rolf Forsdahl. -Bransjen vil unngå å brenne inne med usolgte seter og senger når sesongen nærmer seg, med tilhørende prisdumping. Dermed vil man antagelig oppleve at destinasjoner som f eks de populære greske øyene og Mallorca kommer til å bli utsolgt ganske fort i år. 

Generelt anbefaler Forsdahl alle som har spesielle krav eller forventninger til ferieoppholdet, om å være tidlig ute med bestillingen. -Barnefamilier, folk med spesielle behov pga bevegelsesproblemer eller de som reiser mange sammen og trenger flere rom eller leiligheter, bør ikke tro at det alltid finnes et alternativ som passer dem,  selv om man venter til tre uker før avreise, sier Forsdahl.

Kommentarer

Annonse