Annonse

Forbruker

Rick´s Casablanca i Aarhus

Gjør det du syns er gøy - og legg til side det som gir dårlig samvittighet. Da kommer den riktige stemningen sier psykologene. Et godt tips å ta med seg inn i det nye året uansett hvilken stemning du ønsker.

Det mangler ikke på muligheter for shopping og salg. Julegatene i Aarhus er fortsatt tent. «Trøkket» er fortsatt stort i handlegatene i byen denne romjulsdagen. Lukten av gløgg, pepperkaker og brente mandler har lagt seg fra julebodene som står lukket og låst etter en travel førjulstid. Jakten på de gode kuppene, kjøp på salg er den samme uansett hvilken by du besøker på denne tiden.  Tiden blir knapp og dagen hektisk for å rekke over alt vi hadde tenkt å gjøre i løpet av en liten weekend i Aarhus.

Fullpakkede gågater, lett skubbing for å komme frem. Vi kjenner at adrenalinet har pumpet nok, og legger alle shoppingplaner til side. Vi går for tanken på antistress, ro og fred………

I Fredriksgate, ikke langt fra hotellet der vi bor, ser vi Rick´s restaurant. Vi er som regel opptatt av å studere og smake på det lokale kjøkken når vi er ute og reiser, men etter et par dager med kryddersild, Stjerneskud, medister, lun leverpostei og annen tradisjonell Dansk mat er vi klare for en forandring.

Sløy jazz møter oss når vi åpner døren, og den spilles fra en gammel grammofon med LP plater! Det er som å komme inn i en annen tid, et annet sted. Atmosfæren som omslutter oss er eksotisk og en befrielse fra den sterkt trafikkerte Fredriksgate denne lørdags ettermiddag. Med en fornemmelse av lettelse og ro setter vi oss på et tomannsbord for å nyte god drikke og den avslappende dialog. Akustikken er dempet, så selv om det sitter mange mennesker rundt oss er det ikke støy – Vi får følelsen av å være i Marokko med lukten av de varme krydder og den lune atmosfæren.

IMG_5633

Ida passer på at du har alt du behøver sammen med Hicham som eier og driver stedet

Rick’s har et Marokkansk/nordafrikansk preg over seg med sofaer og bløte puter til å sitte på, draperiene mellom bordene og de enkelte avdelinger skaper en intim stemning.

Her har vi kommet til en Marokkansk restaurant som etablerte seg for 8 år siden. Vi snakker med Hicham som er eier og driver stedet. Tema er filmen Casablanca og veggene prydes av bilder fra filmen med Ingrid Bergmann og Humphrey Bogart i hovedrollen og derav navnet Ricks. Hele interiøret hinter mot oppdagelse og eventyr – med gamle kamera, reisehåndbøker, filmutstyr og alt belyst av tradisjonelle Marokkanske lamper.

Det er ikke noe å utsette på Aarhus by og de tradisjonelle danske restauranter. MEN med de kalde mørke kveldene og en sur nordavind i nakken er det deilig å få drømme seg bort til Afrikas varme og en litt mer eksotisk stemning.

 

Kommentarer

Annonse