Annonse

Pressemeldinger

Kanariøyene: Perfekt for treningsturer på land, i luften og i sjøen

Transvulcania, Ironman og Tenerife Bluetrail samler topputøvere fra hele verden

• Kanariøyenes fjellandskap og geografiske beliggenhet gjør øygruppen til et perfekt sted for krevende idrettsarrangement på land, i luften og i sjøen.
• Den internasjonale terminlisten bekrefter Kanariøyenes posisjon som et topp reisemål for utendørsidretter.
• Transvulcania, Ironman og Tenerife Bluetrail er noen av de mest krevende internasjonale idrettsarrangementene på Kanariøyene denne våren.
Kanariøyene, 20. april 2016 – Kanariøyenes varierte natur er ideell for de mest krevende idrettskonkurranser som skal gjennomføres de nærmeste månedene. Med
«det beste klimaet i verden» året rundt er Kanariøyene det perfekte stedet for konkurranser utendørs. Flere av turneringene gjelder også som kvalifisering til verdens høyest rangerte konkurranser i de ulike idrettsgrenene.
MAI
Parapente en Anaga, Tenerife HIGH RES22nd International Paragliding Concentration, El Hierro
“Frontera, paraglidernes Mekka”. Europas sørligste by, Frontera, blir basecamp for paraglidere mellom 29. april og 2. mai. Paragliding er godkjent som idrettsgren av det internasjonale luftsportsforbundet, og denne spesifikke turneringen er den eldste i Spania. Deltakere kommer fra hele verden for å delta i konkurransen, som inkluderer presisjonslanding med verdens beste piloter, inkludert Spanias nasjonale akrobatisk paragliding-team.
Transvulcania, La Palma
Ultramaraton på den vakre øya
Dette fjelløpet på 74 km har blitt en turistmagnet på La Palma. Det ventes over 700 internasjonale deltagere i konkurransen, som gjennomføres 7. mai 2016. Løypa er både tøff og slående vakker, med utsikt over nasjonalparken Caldera de Taburiente.
Tenerife Bluetrail (4)I 2016 forventes det i tillegg over 2500 mennesker som ikke skal konkurrere. Disse deltar på andre arrangement, som for eksempel fotturistenes Encuentro de Senderistas, dette gjennomføres på samme tid som ultramaratonløpet.
La Transvulcania har ulike løyper: Ultramaraton (74 kilometer), Maraton (45), Halvmaraton (24) og den vertikale kilometer (7.6 kilometer) i et terreng med en høydedifferanse på 1203 meter. Transvulcania Ultramaraton har vært en del av Skyrunner World Series siden 2012. Konkurransen kickstarter sesongen for International Skyrunning Federation (ISF). Arrangementet gjelder også som kvalifisering til Skyrunner National Serien, i Ultraserien (Ultramaraton) og Vertical (Vertical Kilometre).
Ironman, Lanzarote
“Triatlon Titans”. Øya Lanzarote forbereder seg på å arrangere en av verdens tøffeste konkurranser: Ironman. Som navnet tilsier er dette konkurransen for «kvinner og menn laget av jern». Triatletene kommer til å svømme 4000 meter i åpent hav, i tillegg vil de sykle 18 mil på ujevn vei. Det avsluttes med helmaraton gjennom et vulkansk område, her får deltakerne mulighet til å kjempe om 40 kvalifiseringsplasser til Hawaii World Championship.
Playa Grande, på Puerto del Carmen, er øyas største turistsentrum og startstreken for svømmekonkurransen. Den virkelige utfordringen for deltakerne er det vindtunge sykkelrittet – her beveger triatletene seg innenfor et høydespenn på 2551 meter, fordelt på en 18 mil lang strekning. Konkurransen avsluttes med en helmaraton mot sørøst-delen av øya.
JUNI
Tenerife Bluetrail, Tenerife
“Fra hav til himmel”. Teide Nasjonalpark er en av de store attraksjonene i denne konkurransen som for første gang starter på stranda og har mål på en velkjent vulkantopp. Dette gjør Tenerife Bluetrail til den “høyeste” konkurransen i Spania. Ultraløp-eksperter anser konkurransen for å være et av de hardeste ultraløpene på Kanariøyene og et av de viktigste i Spania.
Den 97 kilometer lange ultraløypa har også tre alternative konkurranser – en maraton på 43 kilometer, et 21 kilometer langt halvmaraton, og en åtte kilometer lang og handicapvennlig løype: Bluetrail Challenge.
11. juni møtes mer enn 2300 deltagere i Santa Cruz på Tenerife for å løpe fra «hav til himmel». Deltagere fra mer enn 14 ulike nasjoner er i full gang med å trene til denne brutale konkurransen kalt ”Tenerife Bluetrail”. Deltagerne kan også samle poeng til den krevende Ultra-Trail du Mont Blanc (UTMB), som er ansett for å være det tøffeste fjelløpet i verden.
JULI
PWA World Tour, Gran Canaria og Tenerife
10827 Pozo Izquierdo, Santa Luc°a de Tirajana, Gran Canaria“Passatvind for fulle seil”. Gran Canaria og Tenerife er i sommer vertskap for to verdensmesterskap i vindsurfing i regi av Professional Windsurfers Association (PWA). Konkurransen gjennomføres fra 3. til 9.juli på Pozo Izquierdo, sydøst på Gran Canaria. Stranden El Arenal kjennetegnes av en sterk og konstant sørlig vind. Bølgene kan bli opptil tre meter høye, noe som gjør Pozo Izquierdo til et ideelt sted for vindsurfing.
Noen få uker senere blir det andre verdensmesterskapet gjennomført på El Médano, sør på Tenerife. Den tre kilometer lange stranden omgitt av fjell, samt de konstante passatvindene, gjør at El Médano virker som en magnet på internasjonale vindsurfere.

Om Kanariøyene

Kanariøyene har et fantastisk klima som gjør det mulig å nyte fantastisk ferie når som helst på året. Bestående av syv forskjellige og unike øyer, er dette et ideelt sted for å lade batteriene og komme hjem med kropp og sinn fornyet. Besøkende vender stadig tilbake for å nyte et mangfold av goder – strender, vulkansk natur, en gjestfri kultur og et sortiment av friluftsliv og aktiviteter.

Om Promotur- Turismo de Canarias
Promotur Turismo de Canarias er organisasjonen som er ansvarlig for markedsføringen av destinasjonen Kanariøyene. Opprettet i 2005 som et offentlig selskap, har Promotur som viktigste mål å studere, differensiere og kommersialisere det brede tilbudet Kanariøyene gir, sammen med resten av organisasjonene knyttet til turistnæringen på øyene.
Pressekontakt:
Lynx Porter Novelli: Anne Finstadsveen
+47 40 45 80 27
anne@lynx.no
Follow Canary Islands on social networks!
Canary Islands Hello Canary Islands

Kommentarer

Annonse