Annonse

Pressemeldinger

Kanariøyene viser sin sporty side denne våren

• Mellom april og mai vil øyene være vert for noen av de tøffeste sportshendelsene i verden, for eksempel Ironman på Lanzarote, TeideXtreme på Tenerife og Transvulcania på La Palma • Den vulkanske naturen på Kanariøyene og kvaliteten på strendene gjør at øygruppen kan tilby en kombinasjon av flotte omgivelser for unike konkurranser som trekker eliteutøvere fra hele verden

Oslo, 19. mars 2015 – Med våren på trappene så starter et stort antall sportsbegivenheter på Kanariøyene. Mellom slutten av mars og slutten av juni vil øyene være vert for ulike arrangementer som vil måle evnen til entusiaster og spesielt de mest ekstreme idrettsutøvere.

Triatlon, maraton og langdistanseløp langs kysten og over fjellene, som inkluderer alt fra svømmeetapper fra øyenes kjente strender til sykkel- og løpetraseer ved vulkaner og krater, stier, klipper, skog og sjøveier. Et vell av naturløyper er valgt på de sju øyene, der sportsarrangementene har blitt datoer å merke seg på den europeiske sportskalenderen og som trekker eliteutøvere som Formel 1-racerfører Jenson Button og løper Natascha Badmann.

Det flotte klimaet, som regnes som «det beste klimaet i verden», og unikt landskap gjør Kanariøyene til et paradis for trening og aktivitet når som helst på året. For disse kvalitetene velger mange eliteutøvere øyene ikke bare for å konkurrere i de ulike arrangementene som blir holdt, men også der de har sine treningsleirer.

21. mars: Vertical Artenara, Gran Canaria

Vertical Artenara er et flott og tøft løp på Gran Canarias topper med spurter og harde stigninger. Løpet har en avstand på 3,5 kilometer, men tøffheten ligger i stigningen på 710 meter som møter deltakerne når de forlater bunnen av ravinen Tejeda og ender opp på torget i Artenara.

Gran Canaria ønsker våren velkommen etter å ha arrangert Transgrancanaria nå på slutten av vinteren, en av de viktigste konkurransene på øya der deltakerne måtte takle løping opptil 30 timer langs 125 kilometer!
Våren på øya er en periode med trening for å møte nautiske sommerkonkurranser som PWA World Tour Pozo Izquierdo”, som er en del av World Windsurfing Championship, og som gjør Gran Canaria til en hovedstad for vindsurfing.

18. april: Magma Bike Marathon, El Hierro

Formen på ”øya fra tusen vulkaner” har blitt dannet gjennom tusener av år, og resultatet er et unikt landskap som kan oppleves fra sykkelsetet på en terrengsykkel i Magma Bike Marathon på El Hierro.

Sykkel_KanariøyeneDenne løypen er ikke en typisk sykkelløype: med to ulike kategorier (en lang og en kort) har løypen blitt designet for å vise frem skjønnheten og mangfoldet av en livlig øy gjennom stier, veier og enger, som starter og slutter i byen El Pinar, der naturen viser seg i all sin prakt og som har ført til at øya er blitt klassifisert som et biosfære-reservat. Dette sykkelrittet involverer flere timer med sykling som gir deltakerne muligheten til å få med seg spektakulær utsikt når de krysser vulkaner, furuskog og laurbærskog før de senere kan nyte gjestfriheten til lokalbefolkningen.

Deltagelse på dette arrangementet på El Hierro gir også en mulighet til å nyte aktiv-turisme og oppdage de mange mulighetene som finnes gjennom en naturlig setting der landskapet kan virke som det har blitt designet for å gjennomføre aktiviteter omgitt av natur.

19. april: Santa Cruz Extreme i forkant av TeideXtreme, Tenerife

Anaga Rural Park, som ligger ved den nordøstlige enden av øya Tenerife, huser i april det årlig løpet Santa Cruz Extreme, en konkurranse som tester hardheten til utøverne gjennom en sti som går langs et av de fineste naturlige områdene på øya. Dette er et løp som deler seg på fjellet – det mest krevende, på 42 miles, som i tur går over i to veier på 21 og 15 kilometer gjennom det spektakulært kuperte landskapet i Anaga, og omfatter kommunene La Laguna, Santa Cruz de Tenerife og Tegueste.

Løpet er for mange utøvere bare starten for å senere på høsten komme seg gjennom TeideXtreme.

Fra havnivå til mer enn 2200 meter over bakken. Med det tallet er det ikke vanskelig å gjette at det er et av de tøffeste idrettsarrangementene som blir holdt på øyene. TeideXtreme er en krevende triatlon som begynner med nesten to kilometer med svømming i sjøen, etterfulgt av 90 km på sykkel gjennom Las Cañadas krateret på fjellet Teide og avsluttes med en 21-km halvmaraton langs strandpromenaden mellom strendene i Las Vistas og El Bobo.

Konkurransen, med et fantastisk utvalg av vulkansk landskap og mildt atlanterhavsklima, blir den perfekt utfordringen – mer for idrettsutøvere enn entusiaster – til å avslutte den europeiske sesongen.

Den første fasen består av å svømme en strekning på 1,9 km i to runder utenfor Las Vistas stranden, i området ved Los Cristianos i sørlige Tenerife, mens den neste fasen blir en konstant kamp mot vulkanen Teide og en selv, i en av de mest spektakulære sykkelløyper i Europa med de vulkanske omgivelsene. Her må utøverne sykle 55 kilometer i en høyde på 2200 meter over havet før ytterligere 35 kilometer venter på returen ned til Los Cristianos, hvor de da vil løpe en halvmaraton på tre runder i en sju kilometer lang løype før en av de mest krevende konkurransene på Kanariøyene er over. Ikke rart arrangementet går under slagordet ”Beat the Demon”.

25. april: Challenge Fuerteventura

Det femte Challenge Fuerteventura har en ny og forbedret løype, inkludert byen Gran Tarajal. De 8000 innbyggerne i denne byen som ligger i det kommunale distriktet Tuineje vil få se mer enn 400 utøvere kjempe om en plass på pallen i en løype som dekker 1,9 kilometer svømming, 90 kilometer sykling og 21 kilometer løping. Det vil også være et enklere alternativ med 1 kilometer svømming, 35 kilometer sykling og 8 kilometer løping i individuell- og stafett kategoriene.

Challenge Fuerteventura har blitt et av de ledende triatlon-arrangementene i Europa, og har tidligere trukket deltakere som Formel 1-utøveren Jenson Button. Denne gangen har Natascha Badmann fra Sveits – kjent som «the Queen of Hawaii», og som er en levende legende blant verdens triatlonutøvere, bekreftet sin deltakelse til arrangementet.
 9. mai: Transvulcania, La Palma Ultramarathon

Dette er et av de lengste maratonene som blir arrangert på øyene. Stjernen av løpsarrangementene på øygruppen denne våren er nettopp Transvulcania, et langdistanse fjell-løp som krysser øya La Palma med to løyper, med en akkumulert høydeforskjell på 8000 meter – mer enn 4.100 meter stigning og 3800 meter nedover. Med start fra Fuencaliente fyrtårn, på sørspissen av øya, og målgang på Los Llanos de Aridane i vest, spenner løpet seg 73 kilometer.

Det foregår langs to langdistanseruter som knapt krysser noen byer unntatt ved ankomst til den gamle byen Los Llanos de Aridane, og en liten strekning som krysser byene Los Canarios og Puerto de Tazacorte.

Med et ønske om å bli et løp åpent for alle, kan Transvulcania også skryte av ulike parallelle hendelser, for eksempel et 44-km langt fjellmaraton, et 24-km langt fjell-halvmaraton, et 6 kilometer langt «Vertical Kilometer» løp, i tillegg til løp for barna på 1 kilometer delt inn i fire kategorier.

Det blir også arrangert et «Hikers’ Meet», et arrangement utenfor konkurransene med lav vanskelighetsgrad, designet for å trekke et stort publikum.

23. mai: Ironman, Lanzarote

Dette er et av de lengste og hardeste triatlonene på øyene – mange profesjonelle triatleter bruke den som fysisk forberedelse til utfordringen på Hawaii, regnet som det tøffeste arrangementet i verden. Ironman-konkurransen på Lanzarote tilbyr 40 klassifiseringer for VM og dekker mer enn 226 kilometer med de forskjellige øvelsene i svømming, sykling og løping, selv om ikke alle deltakerne fullfører dem alle.

Denne episke konkurransen sparkes i gang på Playa Grande, Puerto del Carmen, det mest kjente turiststedet på øya, med en 4,86 ​​kilometer lang svømmetur på to runder. Sykkelruten er en reell utfordring for utøverne på grunn av øyas sterk vind, men gir dem også muligheten til å få med seg fantastisk utsikt over det vulkanske landskapet. Med en samlet høydeforskjell på mer enn 2500 meter, sykler utøverne 180 kilometer før de forlater syklene for å løpe 42 kilometer over tre runder på en løype langs strandpromenaden i Puerto del Carmen, sørøst på øya.

Det er ikke den eneste sportsbegivenheten klassifisert som ekstrem som Lanzarote vil være vert for denne våren: en annen er Volcano Triathlon, som holdes 2. mai, og som starter med 1,5 kilometer med svømming i en lagune, fortsetter med 40-kilometer sykling langs Famara og Teguise motorveiene og avsluttes med løping over 10-kilometer.

27. juni: Gomera Paradise Trail, La Gomera

Når sommeren er i gang er La Gomera vert for det fjerde Gomera Paradise Trail. Delt inn i tre kategorier (58 km UltraTrail, 30 km Trail og 12 km Starter Trail) og kjent for den fantastiske naturen der løypene går, som inkluderer laurbærskogene i Majona Nature Reserve og suset av vannet fra Garajonay nasjonalpark, før løpet ender i hovedstaden, San Sebastián de La Gomera.

Man kan også velge å gjennomføre kategorien UltraTrail på natten, der man vil føle litt ekstra på den frodige naturen langs løypen. 
CanaryIslands_no_cmyk

Kanariøyene er stedet med det beste klimaet i verden for å nyte fantastisk ferie når som helst på året. Består av syv forskjellige og unike øyer, og det er et ideelt sted å komme vekk fra rutinene, lade batteriene og komme hjem med kropp og sinn fornyet. Strender, vulkansk natur, den levende og gjestfrie måten å leve på og muligheten til å velge mellom alle typer friluftsliv, samt et utvalg av kvalitetsovernattinger og fritidsaktiviteter, gjør at de fleste besøkende kommer igjen og igjen.


Om Promotur- Turismo de Canarias

Promotur Turismo de Canarias er organisasjonen som er ansvarlig for markedsføringen av destinasjonen Kanariøyene. Opprettet i 2005 som et offentlig selskap og har som viktigste mål å studere, differensiere og kommersialisere det brede turisttilbudet som Kanariøyene gir, sammen med resten av organisasjonene knyttet til turistnæringen på øyene.

Pressekontakt:
Lynx Porter Novelli: Lars E Elfstrand / Harald Bråthen
+47 23 13 14 80 / +47 95 15 19 72 / +47 91 10 36 88
Lars@lynx.no / harald@lynx.no
@PN_Turismo

Følg Kanariøyene og #Onthedraw på sosiale medier!

Kanariøyene – www.hellocanaryislands.com / www.thebestclimateintheworld.com

Kommentarer

Annonse