Velkommen til kulturbyen Kaunas

A. Aleksandravičius (10)

Velkommen til kulturbyen Kaunas

 En langweekend i Kaunas er vel verdt turen. Vilnius’ lillesøster er Litauens kulturelle sentrum. Kaunas er en «ung» by med mange studenter og et veldig aktivt kulturliv. I 2015 ble byen tildelt UNESCOs pris for City of Design»-status, som den første i Sentral- og Øst-Europa. Det er nå også avslørt at Kaunas vil bli Europas Kulturhovedstad i 2022.

Litauens nest største by fungerte som landets hovedstad fra 1920 til 1940. Dette bidro til at byen vokste raskt, og i dag er en by med mange kulturelle tilbud og omkring 300.000 innbyggere.

Kulturen omfavner byen på alle måter. Den mest kjente musikkopplevelsen er kanskje «Kaunas Jazz» som holdes årlig, og tiltrekker seg musikere og fans fra rundt om i hele Europa. Jazz-entusiaster har kanskje fått med seg at både Jan Garbarek og Nils Petter Molvær er kjente navn etter opptredener her.

Bilde: V.Veberis

Frister det med en tur?

WizzAir flyr direkte til Kaunas fra flere norske byer. Flyturen tar cirka to timer. Fra Vilnius kan man enten fly, kjøre eller ta tog – Litauen er ikke stort, og det meste er innen rekkevidde.

Litauen er overraskende moderne, med verdens beste Wifi-dekning, og diverse alternativer til leiebil, som Uber og CityBee. Til tross for dette vil du oppdage at prisene er en tredel av norske, uten at det går på akkord med kvaliteten.

For nyheter og mer inspirasjon, følg vår Facebook-side Opplev Litauen.

 

Annonse