Annonse

Kong Neptun og Kråkebolla Knut – to som går i bresjen mot forsøpling av havet. Foto: Harald Bråthen Forbruker

Kong Neptun vil vinne og høre nasjonalsangen

Visste du at Kong Neptun og hans undersåtter i havet har sin egen nasjonalsang? Ja, det var nytt for meg også, men nå har vi vært med og sunget sammen med store og små på brygga i Skjærhalden.

HVALER (NyeReiselivsavisen) Kong Neptun kom på ski denne gang – og i gummibåt i fjor, om jeg ikke husker feil. Gummibåt passer vel egentlig bedre for en som lever i havet, men Kong Neptun er ikke så nøye på hva som passer seg. Han har en større og viktigere misjon, og det er å fortelle både store og små at vi ikke skal forsøple havet. Og akkurat det er han flink til. For sjette året på rad kommer han til Skjærhalden og skuespiller og synger sitt viktige budskap. Og nåde den forelder- eller bestefar- som ikke følger beskjeden fra Kong Neptun.

Neptun på ski

Dårlig glid for Kong Neptun på ski… Foto Harald Bråthen

Nytter ikke å slå Northug
Men så var det dette med nasjonalsangen, da. Kong Neptun vet at om du vinner NM eller VM eller hva det skal være, så spilles nasjonalsangen. Etter hvert finner han ut at det ikke nytter å ta opp kampen med Petter Northug og de andre skistjernene. Da er det godt å ha kameraten og medspilleren Kråkebolla Knut. Knut er oppfinnsom, følger med i tiden og arrangerer en egen Idol-konkurranse som Kong Neptun kan vinne – og det gjør han. Dermed er Kong Neptun og alle glade – og vi kan sammen synge nasjonalsangen – bedre kjent som «Ut mot havet».

Ablegøyer, sang og musikk
«Kong Neptun og Kråkebollen Knut» er det offisielle navnet på gratisforestillingen Visit Fredrikstad & Hvaler har produsert og satt opp i samarbeid med Hvaler kommune, og som spilles 18.00 hver ettermiddag i to perioder i sommer. Bare dagene fra 25. til 29. juli gjenstår. Som i alle tidligere år, er det skuespilleren Dag Sørlie som ikler seg kappe og kongekrone, med stor spilleglede og innlevelse. Også Knut, spilt av Knut Erik Rønne, vil svært gjerne prøve seg i Kongens kappe, men Kong Neptun trekker som alltid det lengste strå. Selv om det hele er preget av ablegøyer, sang og musikk, ligger det alvorlige budskap alltid på lur. ALLE som i løpet av de seks siste årene har vært på en av disse forestillingene, vil tenke seg om minst to ganger før han eller hun bidrar til forsøpling av havet.

«På Hvaler kan du ha det, som fisken i vannet..»

Kong Neptun er populær blant store og små   Foto: Harald Bråthen

Kong Neptun er populær blant store og små Foto: Harald Bråthen

Knut Erik Rønne har skrevet manus, Hans Petter Thøgersen er ansvarlig for sangtekstene – og musikken er komponert av Svein Gundersen. Dag Sørlie har stått for regien, av forestillingen som har et trofast publikum av både unge og gamle. Og som det heter i en av sangene: «På Hvaler kan du ha det, som fisken i vannet…» Og det kan du.

 

 

 

 

 

Kommentarer

Annonse