Annonse

Covid 19

Koronafri påskeferie på Rjukan

Påsken nærmer seg med stormskritt og pandemien herjer fortsatt. Men du trenger ikke skrinlegge alle planer om påskeferie. Har du behov for å komme deg vekk litt, få litt miljøforandringer og være ute i aktivitet samtidig som du holder avstand? – da har Rjukan mange tips til deg!

Krossobanen - Gondolbane - Rjukan
Krossobanen ble åpnet den 21. januar 1928 og er idag Nordens eldste og mest originale to-tausbane som fremdeles er i regulær trafikk. Banen ligger en kilometer vest for Rjukan sentrum og bringer de reisende opp til Gvepseborg (886 m.o.h) på rundt fem minutter. (Foto: Willy Kittelsen)

Områdene rundt Rjukan byr på mange flotte naturopplevelser. Her finner du milevis med oppkjørte langrennsløyperGausta skisenter holder åpent og legger til rette for en stavlengdes avstand, Gaustatoppen er tilgjengelig som alltid og Hardangerviddas langstrakte flater ligger foran dine føtter. Med andre ord kan to meters avstand overholdes og det er flere som har ledige rom og hytter for deg og din husstand.

Disse har ledig kapasitet:

Gausta 

  • Gaustablikk Høyfjellshotell har ledig rom hele påsken, samt hytter ledig i første halvdel. Måltider serveres puljevis. Munnbind må brukes i fellesarealer. Gaustablikk Høyfjellshotell ligger et steinkast unna Gausta skisenter. 
  • Kvitåvatn Fjellstue er en koselig fjellstue med tilhørende hytter av enkel standard. Koselig overnattingssted med nærhet til langrennsløypene på Gausta. 
  • Gaustatoppen sportell er et nyåpnet og moderne hotell på Gausta. Plikt til munnbind i fellesarealer. De som bor i enheter med kjøkken kan få levert frokost og middag på rommet. De som bor i dobbeltrom vil få egen plass i restauranten. 
  • Gaustatoppen Booking har noen hytter ledig. Her kan du og din husstand booke hytter som dere har helt for dere selv. Mat kan bestilles og bli levert på døren dersom det er ønskelig. Se liste over takeaway lenger ned på siden. 
Langrennsløper - Rjukan - Yngve Ask
Gausta skisenter kan by på 32 km med preparerte løypetraseer hvorav den lengste er 3,8 km lang (Foto: Yngve Ask)

Rjukan sentrum

  • Rjukan Hytteby ligger i Rjukan sentrum og har noen ledige hytter enkelte dager i påsken. I tilknytning til hyttene ligger en kro som kan levere Rjukans beste pizza og ellers deilige middagsretter. Fra Rjukan Hytteby er det korte avstander til de ulike fjellområdene. Rjukan by er en koselig perle i seg selv, så det anbefales å legge inn tid til å oppdage byen til fots.
  • Ta deg gjerne tid til å utforske den historiske vandreruten «Company town».

Tinn Austbygd

  • Sandviken Camping har ledige campinghytter og bobilplasser. Felles sanitæranlegg er stengt, men bygg med enkeltstående rom med dusj og toalett er åpent. Sauna tønna kan bookes og Tinnsjøen er tilgjengelig for de som vil ha et forfriskende påskebad. Grillmuligheter ute. 

Take away, dagligvare og shopping

For alle som er på egne eller leide hytter, så benytt dere av take away mulighetene i området! Dagligvarebutikkene frakter varer til deg! I enkelte av butikkene på Rjukan kan du reservere tid for å handle slik at det kun er åpent for deg og din husstand.

Oversikt over hvem som tilbyr disse tjenestene finner du HER (eksterne lenker)

Tips til aktiviteter:

Gaustablikk Skisenter - Rjukan - Telemark
Utsikt mot Gaustatoppen fra Gausta Skisenter, som er en sammenslåing av tidligere Gaustablikk Skisenter og Gaustatoppen Skisenter. (Foto: Trond Stegarud)

Langrennsmuligheter

Det er flotte langrennsløyper i Skirvedalen, på Gausta, i Hovin, på Møsvatn, på Gvepseborg – ja, mulighetene er med andre ord mange for noen fine og varierte turer i langrennssporene. 

Se her for oversikt over de ulike områdene med preparerte langrennsløyper HER

Gausta skisenter

Gausta skisenter har åpent og legger til rette for en stavlengdes avstand. Serveringsstedene tilknyttet skisenteret, Gausta Food Court og Fyrieggen, flytter serveringen utendørs. I tillegg kan du finne Sam’s food truck ute. Dette er en preppemaskin som er omgjort til serveringsvogn.

Det er fortsatt mulig å leie både slalomski, langrennski og randonne ski fra skiutleiene, men det må bestilles på nett på www.gausta.com. Heiskort må også bestilles på nett og hentes ut på automat.

Last gjerne ned Gausta appen, her har du all info du trenger.Solen er bestilt for påsken, og dere garanteres snø i bakkene! Det er fantastiske forhold og skisenteret har åpent til kl 18 hele påsken! 

Soloppgang - Trugeturister - Rjukan - Telemark
Trugeturister i soloppgang (Foto: Tracks of Telemark)

Krossobanen

Krossobanen frakter deg opp til Gvepseborg, foten av Hardangervidda. Turen tar fem minutter og det legges til rette for at husstander inntil seks personer kan reise sammen i én kabin.

Kun 10 personer kan vente inne i avgangshallen samtidig. Munnbind må brukes. Gvepseborg er et fantastisk område med utsikt utover Rjukan og et flott sted å bare nyte påskesolen i høyden. Du kan også ta med deg langrennsskiene i Krossobanen.

Gvepseborg er et godt startpunkt for mange flotte turer. Du kan fyke innover Hardangervidda, eller følge en av langrennsløypene «Gvepseborg rundt» eller Tinnløypa. Sistnevnte går helt ned til Atrå og byr på rå utsikt utover Rjukan.

På toppstasjonen til Krossobanen ligger også Krosso Fjellstue som har åpent hver dag i påsken. Det legges til rette for to meter avstand mellom gjestene, noe som gjør at det kan være lurt å forhåndsbestille bord dersom du vil nyte et måltid inne. Reservér på telefon 40 69 63 30.Det er alltid mulig å ta med seg maten ut og kose seg i solen på utsiden med den fantastiske utsikten området byr på! Det serveres nydelig kyllinggryte, vafler, kakao og/eller baguetter. Hva med å ta med deg en baguett til skituren? 

Trugetur til Gaustatoppen i soloppgang

Eller hva med å prøve noe helt nytt? – Trugetur til Gaustatoppen i soloppgang! Tracks of Telemark tar med små grupper på tur og har noen ledige plasser Langfredag og Påskeaften. Dere starter grytdlig i mørket og sammen danner dere en liten lyslenke på vei oppover Gaustatoppen. Det holdes to meter avstand til deltakerne og på toppen venter soloppgang og nydelig frokost hos Gaustatoppen Turisthytte. Det hele toppes med Gaustabanen ned igjen. Både frokosten og Gaustabanen rekker dere før de åpner for andre gjester. Kanskje dette er turen du aldri glemmer?!

Les mer og meld deg på HER

Gaustatoppen 

Gaustatoppen troner majestestisk over byen Rjukan, og det gjør den korona eller ikke. Dette er en naturligperle som kan by på rå offpistemuligheter med gode muligheter for å holde avstand til andre.

For de som vil ta Gaustabanen inne i fjellet, så er banen åpen, men tilrettelegger for to meters avstand, noe som gjør at kapasiteten per tur er noe færre enn vanlig. Men smør deg med tålmodighet (og solkrem) så kan opplevelsen bli helt fantastisk!

På toppen ligger Gaustatoppen turisthytte. Dette er en liten turisthytte og det tilrettelegges for to meters avstand inne, noe som kan føre til at ikke alle får plass inne til enhver tid. Men hvorfor reise til Gaustatoppen for å være inne?

Ta med deg vaffelen ut og nyt den til en av Norges råeste utsikter! På Gaustatoppen blir du høy på utsikt, ingenting annet! Munnbind er påbudt både på Gaustabanen og Gaustatoppen turisthytte. 

Snowshoe Thompson minnerenn

Normalt går Snowshoe Thompson minnerenn av stablen palmesøndag, men på grunn av pandemien er det nå opp til deg når du vil gå. Løypa ligger klar! Les mer HER

Isbading i Tinnsjøen og saunatønne

Hos Sandviken Camping kan du leie en saunatønne for deg selv og din husstand. Gjør noe nytt i påsken og prøv påskebading i Tinnsjøen! Varmen kommer tilbake inne i saunatønne som ligger flott til med utsikt utover Tinnsjøen!  

Utendørsparadiset

Er det mye folk en plass, så er det alltid andre flotte steder å besøke. Kanskje dette er påsken du skal prøve noe du ikke har pleid å gjøre i påsken tidligere! Det kan være et lite eventyr i seg selv å gjøre noe du ikke pleier.

På Rjukan er utendørsaktivitetene lett tilgjengelig og innenfor korte avstander! Vær ute og vær i aktivitet! 

Praktisk informasjon om Covid – 19

Det er viktig å presisere at alle tar smittevern på alvor og legger til rette for at gjestene holder avstand, bruker munnbind, unngår oppsamling i fellesarealer osv. Det skal være trygt og godt å feriere her!  

For generell praktisk info om Covid – 19 og hvordan man forholder seg, klikk HER

Kommentarer

Annonse